Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου-Μέρκελ συζητούν για το ελληνικό χρέος


 
Τα μέτρα, που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, έναντι της τρόικας θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συναντάται το βράδυ της Τρίτης στο Βερολίνο. Ο κ. Παπανδρέου πάει στη συνάντηση με σκοπό να πείσει για την ελληνική αποφασιστικότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις επιταγές των ευρωπαίων και να αποσπάσει μία δέσμευση ότι θα δοθεί βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος:

Είτε με την ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, για τη λήψη της οποίας είχε τότε πρωταγωνιστήσει η
κυρία Μέρκελ, είτε με την επιλογή του λεγόμενου «κουρέματος» κατά 50% των ελληνικών ομολόγων.
Το δεύτερο αυτό σενάριο διαψεύδεται επισήμως τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από την ίδια την γερμανίδα
καγκελάριο, ωστόσο βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων και στη συνάντηση θα εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να επιλεγεί. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε ενδιαφέρον, τί θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί».

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι μία σημαντική ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό μιας χώρας, της οποίας το πρόβλημα χρέους απασχολεί αυτό το διάστημα ολόκληρη την Ευρώπη». Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) και
θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

10:00 π.μ.: Έναρξη Ημερίδας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel.
10.10 π.μ.: Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με θέμα: «Κοιτάζοντας το μέλλον: Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης».
10.35 π.μ.: Προβολή παρουσίασης: «Επενδύοντας στη Γερμανία».
10.40 π.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Επενδύοντας στη Γερμανία - Τι χρειάζεται να κάνουμε».
11.30 π.μ.: Ομιλίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel και της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel.

Στις 8:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα έχει δείπνο εργασίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms