Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"Για να μείνετε στο ευρώ τηρήστε τις συμφωνίες με Τρόικα!"



 
Την επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αρκεί να τηρηθούν οι όροι της Τρόικας, εξέφρασε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου η Γερμανίδα καγκελάριος κα Άγγελα Μέρκελ.  

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε η καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό, η κα Μέρκελ διατύπωσε την άποψη ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να «κάνει ότι μπορεί» για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αρκεί οι Έλληνες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τίθεται επίσημα ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ σε τέτοιο επίπεδο... Αντίθετα, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο haircut στο ελληνικό χρέος.

Παράλληλα, συζητήθηκε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και η εφαρμογή της μετά την ψήφιση από όλα τα εθνικά κοινοβούλια της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης συμφωνίας αποτελεί πάγιο αίτημα της Ελλάδας τους τελευταίους δύο μήνες. Η κύρωση από το γερμανικό κοινοβούλιο πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη, εξέλιξη που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προοπτικές διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Το θέμα της ενέργειας είναι αυτό που αναπτύχθηκε περισσότερο στη συζήτηση, όπως επίσης και ο συμβουλευτικός ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η Γερμανία σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης.

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, η ελληνική πλευρά παρουσίασε αναλυτικά σχετικό πρόγραμμα και δεσμεύτηκε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει παρουσιαστεί.

Τέλος, συζήτηση έγινε και για το πρόγραμμα PSI στο οποίο πρόσφατα η Γερμανία είχε ενθαρρύνει πολλές τράπεζες να συμμετέχουν, με προοπτική τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms