Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγικός απολογισμός από τον τυφώνα Νεσάτ


 
Τριάντα πέντε νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι τα θύματα του τυφώνα Νεσάτ που έπληξε την Τρίτη, τις Φιλιππίνες, βυθίζοντας κάτω από τα νερά ένα τμήμα του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου της χώρας, σύμφωνα με ένα νεότερο, προσωρινό απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές.
Σύμφωνα με τον Μπενίτο Ράμος, εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας, οι διασώστες προσπαθούν να βοηθήσουν τους πληγέντες μετακινούμενοι με κανό και βάρκες.

Τα νερά υποχωρούν με αργό ρυθμό, αλλά τεράστιες περιοχές, κυρίως αγροτικές, εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες, πρόσθεσε ο Ράμος.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 45 ανθρώπων.

Ο ισχυρός τυφώνας Νεσάτ έπληξε προχθές τις βορειοανατολικές ακτές του Λουζόν, του νησιού στο οποίο ζουν οι μισοί εκ των 90 εκατομμυρίων κατοίκων των Φιλιππίνων.
Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 170 χλμ την ώρα και οι πλημμύρες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Συναγερμός και στο Χονγκ Κονγκ 

Μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Νεσάτ από τις Φιλιππίνες, συναγερμός έχει σημάνει και στο Χονγκ Κονγκ, όπου έκλεισαν σχολεία, επιχειρήσεις, αλλά και το χρηματιστήριο.

Ελάχιστοι κάτοικοι κυκλοφορούν στους δρόμους, καθώς η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.
Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, όπως και αρκετά δρομολόγια λεωφορείων, η συχνότητα των τρένων είναι μειωμένη, ενώ έχουν ακυρωθεί και κάποιες πτήσεις.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms