Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Κρίσιμο σαββατοκύριακο για το χρέος


 
Σήμερα θα αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του, - πριν λίγες ημέρες ήταν τα γενέθλια της μητέρας του (γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1923 στο Όουκ Παρκ του Ιλλινόις των Η.Π.Α) αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στο Παρίσι σε συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί.
 


Αύριο θα μεταβεί στο Άγιο Όρος για την επέτειο των 20 ετών από την άνοδο του κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινούπολης και από εκεί, εφόσον κληθεί, θα μεταβεί σε όποιο σημείο της Ευρώπης του υποδείξουν Μέρκελ και Σαρκοζί. Πίσω στην Αθήνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεχίσει τα «παζάρια» με την τρόικα, ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ελπίζει ότι την Κυριακή θα βγει επιτέλους καπνός στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Με αυτή την προσδοκία ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές. Η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης έχει να κάνει με τις συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, θέμα στο οποίο δεν αποκλείονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας αν Μέρκελ και Σαρκοζί κρατήσουν την Ελλάδα στο «τηγάνι» μέχρι τη σύνοδο κορυφής. Ή και μετά από αυτή, καθώς κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι η έκθεση της τρόικας θα κλείσει στις… 24 Οκτωβρίου!

Η Ελλάδα περιμένει το ποσοστό κουρέματος του χρέους και την ενίσχυση του EFSF για να κρατηθούν στα πόδια τους οι τράπεζες και ταμεία. Και ελπίζει να σταματήσουν να της ζητούν συνεχώς νέα μέτρα οι δανειστές. Δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, όμως, που αναφέρουν το… «παράδειγμα» της Βουλγαρίας με μισθούς 300 ευρώ δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Μένει έτσι ανοιχτό και το κεφάλαιο των πολιτικών εξελίξεων, καθώς κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της κυβέρνησης, της ΚΟ, ούτε καν και τη συνέχιση της συνεργασίας του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ήδη, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους να παραιτηθούν ή να απευθυνθούν στον πρωθυπουργό ζητώντας του συγκυβέρνηση ή πρόωρες εκλογές.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms