Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: «Εθνική κυριαρχία μόνο όσο είμαστε στο ευρώ»



 
Η έξοδος από το ευρώ δεν οδηγεί στην εθνική υπερηφάνεια, αλλά στην εξαθλίωση και τη ζούγκλα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.




«Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να δουλέψει», τονίζοντας στους απεργούς ότι άλλο είναι να αγωνίζεται κανείς και άλλο να εκβιάζει, ενώ έκανε λόγο για εικόνα ανομίας στη χώρα κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα έκανε σαφές ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να ανακτήσει την πλήρη δημοσιονομική της κυριαρχία, η οποία, όπως παραδέχθηκε, έχει περιοριστεί

«Το παιχνίδι για τη σωτηρία και την ασφάλεια της χώρας παίζεται εντός της Ελλάδας», επεσήμανε, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «όσοι παίζουν με τη φωτιά θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό κομματικών συμφερόντων».

«Έχουμε υποχρέωση να πούμε στο λαό την αλήθεια για το πόσο επικίνδυνη, ρευστή, ασαφής είναι η κατάσταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τώρα που υπάρχει κίνδυνος πρέπει να είμαστε συνενωμένοι για να είμαστε ασφαλείς και κυρίαρχοι».


Γ. Καρατζαφέρης: «Να σηκωθείτε να φύγετε»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας στον Βενιζέλο,  κάλεσε την κυβέρνηση να αποχωρήσει από την εξουσία. «Ποιος το λέει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές (αν παραιτηθεί η κυβέρνηση), υπάρχουν κι άλλες λύσεις», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να πράξει τα δέοντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ακούσαμε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι πρέπει να ζούμε ταπεινωμένοι -μία ομολογία απώλειας εθνικής κυριαρχίας», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Βενιζέλου και τον κατηγόρησε ότι παρά το γεγονός ότι είναι συνταγματολόγος, χρησιμοποιεί και αυτός το Σύνταγμα «ως λαστέξ».

«Μας λένε, αν θέλετε να πάρετε λεφτά θα σας καρπαζώνουμε όποτε θέλουμε ... ε λοιπόν δεν θέλουμε τα λεφτά», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ούτε τις δηλώσεις για περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

«Υπάρχει κράτος; Υπάρχει ΠΑΣΟΚ», διερωτήθη ο κ. Καρατζαφέρης και στον ίδιο τόνο συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Πώς μπορείτε να στηρίζετε μία τέτοια πολιτική όταν το 80% είναι απέναντι της; Μπορείτε να προσφέρετε δημοκρατία και ασφάλεια στον πολίτη»;

«Αρα», σημείωσε, «αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σηκωθείτε να φύγετε και αν φύγετε, να καταθέσει την εντολή ο Πρωθυπουργός και να πάμε σε άλλο πρωθυπουργό κοινής αντίληψης και αποδοχής.

Όπως μάλιστα εκτίμησε, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, για να πέσει η κυβέρνηση.

Όσο αφορά πάλι στη στάση του ΛΑΟΣ, διεμήνυσε ότι «εμείς ανήκουμε εκεί όπου είναι το συμφέρον της χώρας».

Με αφορμή τέλος την πρόσκληση προς το Ρώσο Πρόεδρο Ντ. Μεντβέντεφ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε : «Να δούμε λοιπόν, αν μπορείτε να ξεφύγετε από τη μέγγενη αυτής της πολιτικής και να μιλήσετε και με τον Κινέζο και με το Ρώσο και όχι μόνο με τον ανεκδιήγητο Γερμανό αντικαγκελάριο».

Εμείς, τόνισε στη δευτερολογία του ο κ. Καρατζαφέρης, είμαστε σταθεροί στον άξονα υπερασπίσεως της χώρας. Όμως βγάλαμε εισιτήριο σε ένα πλοίο του οποίου ο καπετάνιος μας είπε ότι θα μας οδηγήσει στη σωτηρία, κι εσείς μας ρίξατε σε ξέρα. Όταν μας πήγατε στην ξέρα πηδήξαμε, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. καταλογίζοντας στην κυβέρνηση: «Και τη βουλιάξατε της χώρα και τη βαρβαρότητα φέρατε».

Δεν υπάρχει πια η φτωχή πλην τίμια Ελλας, συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης, καθώς την εντιμότητα την απολέσατε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων. «Κάνατε πλακάκια 85 υποθέσεις που είχαν πάει στον εισαγγελέα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms