Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Νέο κρας τεστ για την κυβέρνησηΝέο κρας τεστ για την κυβέρνησηΚαθοριστική για το μέλλον της η ερχόμενη Πέμπτη

«Μεγάλη Πέμπτη» θα είναι η Πέμπτη που έρχεται. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να είναι σε θέση να πουν αν θα ακολουθήσει ο… Επιτάφιος της Μεγάλης Παρασκευής.

Για «μητέρα όλων των μαχών» κάνουν λόγο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κι αυτή τη φορά φαίνεται ότι το πολυπαιγμένο κλισέ έχει βάση.

Όπως αναφέρει το κύριο θέμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο έχει αποκτήσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης με εντολή του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, οι βουλευτές του κόμματος δεν έχουν περιθώρια να ψηφίσουν θετικά επί του συνόλου και να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 37 που αφορά τις κλαδικές συμβάσεις γιατί σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ελλάδα δεν θα πάρει την έκτη δόση, αφού η τρόικα θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης, την ψήφιση του πακέτου στο σύνολό του.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: «Θα είστε υπεύθυνοι εάν η χώρα δεν πληρώσει μισθούς και συντάξεις».
Στο παρελθόν σε ανάλογες στιγμές, η γκρίνια και οι αντιθέσεις υποχώρησαν ύστερα από ένα συνδυασμέ «χαλαρωτικών μασάζ» υποσχέσεων και απειλών και οι διαφωνούντες πήδηξαν τις «κόκκινες γραμμές» που οι ίδιοι είχαν θέσει στους εαυτούς τους ως το απώτατο όριο της αντοχής τους.

Εάν, πάντως, όλα πάνε καλά και η κυβέρνηση βγει αλώβητη από την ψηφοφορία, θα εξεταστούν διάφορες εισηγήσεις: ανασχηματισμός με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση εξωκομματικών προσωπικοτήτων, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ίσως και δημοψήφισμα.
πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms