Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«Όχι» σε εποπτεία τύπου προτεκτοράτου



«Όχι» σε εποπτεία τύπου προτεκτοράτου«Τίποτα δεν έχει τελειώσει,τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» σημειώνουν στελέχη της Ν.Δ.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Α. Σαμαρά συγκαλείται αυτή την ώρα στην Συγγρού προκειμένου η Ν.Δ. να καθορίσει την στάση της απέναντι στη νέα συμφωνία την οποία καλείται να εφαρμόσει η χώρα.

Επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσαν στο «24h» ότι θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας και τα ψιλά γράμματα της απόφασης πριν την τελική απόφαση της ΝΔ . Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε εποπτεία τύπου προτεκτοράτου, αλλά ούτε σε μέτρα της ίδιας συνταγής που οδήγησε στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σοβαρός σκεπτικισμός υπάρχει για την τύχη των ελληνικών τραπεζών αλλά και για το αυριανό οικονομικό status των ταμείων. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει .Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ. επισημαίνοντας ότι αν η ύφεση συνεχιστεί σε συνδυασμό με το κούρεμα, το μείγμα για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία θα είναι εκρηκτικό...

Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. περιμένει την επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση αλλά και την «γνωμάτευση» του οικονομικού της επιτελείου το οποίο αυτή τη στιγμή διαβάζει τα ψιλά γράμματα της νέας συμφωνίας.

Ενδεικτική πάντως της στάσης που θα τηρήσει τελικά είναι το γεγονός ότι στελέχη της μιλούν για δυσβάστακτες αποφάσεις με μικρό αποτέλεσμα αφού η μείωση του χρέους σε πραγματικά μεγέθη θα είναι απλώς η επιστροφή το 2020 στα μεγέθη του 2009...


πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms