Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Σάντος: Γιορτή μετά την Γεωργία


Σάντος: Γιορτή μετά την ΓεωργίαΚράτησε χαμηλούς τόνους ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Οι πανηγυρισμοί για την νίκη επί της Κροατίας μένουν στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη και πλέον όλοι στην Εθνική επικεντρώνονται στο παιχνίδι της Τρίτης με την Γεωργία, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι: «ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα»

Ο Πορτογάλος προπονητής αρχικά τόνισε: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε αυτήν την δυάδα των τελικών που όμως θα μέτραγε μόνο εάν καταφέρναμε να κερδίζαμε σήμερα. Καταφέραμε και κάναμε το πρώτο βήμα. Για άλλη μία φορά η τύχη είναι στα πόδια μας. Ήταν ένα ματς όπου μπήκαμε καλά. Η ομάδα πίεζε αρκετά ψηλά για να μην αφήσει την Κροατία να παίξει.

Ωστόσο μετά από αυτό τα πρώτα λεπτά του ματς και δεν θα έλεγα για τα όσα έγιναν στις κερκίδες γιατί αυτά δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν δεν είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η Κροατία είχε μία φλύαρη κατοχή. Ένας λόγος που δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο μέρος ήταν ότι είχαμε έναν υπερβολικό ενθουσιασμό που έβγαλε υπερβολικό άγχος. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να βγάλουμε σωστές επιθέσεις. Χάναμε γρήγορα την μπάλα».

Για την αλλαγή εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, τόνισε: «Αυτά είπαμε στην ανάπαυλα. Δεν είπαμε για το τρέξιμο και την διάθεση. Όπως είχαμε πει αυτό το ματς θα το κερδίζαμε μόνο εάν μαζί με το πάθος είχαμε και το μυαλό και την προσωπικότητά μας και την μπάλα στα πόδια για να κάνουμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Ευτυχώς το μήνυμα αυτό το έλαβαν σωστά οι παίκτες. Μπήκαν με πάθος, διάθεση αλλά και καθαρό μυαλό στην επανάληψη.

Μετά το παιχνίδι όχι μόνο ισορρόπησε αλλά πήραμε τον έλεγχο. Αρχίσαμε να δημιουργούμε καταστάσεις κινδύνου. Καταφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ και μετά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς, ειδικά όταν οι Κροάτες έμειναν με δέκα.

Εάν δούμε συνολικά το ματς θα διαπιστώσουμε ότι στο πρώτο μέρος ξεκινήσαμε καλά και ότι στο δεύτερο κυριαρχήσαμε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και πρέπει πλέον να κοιτάμε την Γεωργία και το πως θα κερδίσουμε εκεί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αλλά δεν έχουμε πετύχει ακόμα τίποτα»

Για τις απουσίες που θα έχει η Ελλάδα την Τρίτη, ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Σίγουρα θα πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις. Θα βασιστούμε στην διάθεση όλων των παικτών. Όλοι έχουν πάθος και διάθεση. Εάν τελικά ο Τοροσίδης δεν μπορέσει να παίξει με την Γεωργία θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό θέλω όμως να το σκεφτώ με καθαρό μυαλό. Μια και δεν με βλέπω να κοιμάμαι λόγω τεντωμένων νεύρων μάλλον αύριο το πρωί θα ξέρουν»

Για το αν τον φοβίζει κάτι εν όψει του αγώνα στην Γεωργία:

«Εμάς δεν μας αγγίζει ο ενθουσιασμός των οπαδών. Είμαστε χαρούμενοι και γιορτάζουμε το αποτέλεσμα με την Κροατία όμως στα αποδυτήρια είπα να χαμηλώσουν οι τόνοι. Την γιορτή θέλουμε να την κάνουμε μετά τον αγώνα με την Γεωργία. Το σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε εκεί. Είναι ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος η Γεωργία που έχει φέρει αρκετά καλά αποτελέσματα. Η ευθύνη ανήκει σε εμάς. Οι παίκτες έχουν συνηθίσει να παίζουν σε ματς υψηλής ευθύνης και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και στο ματς με την Γεωργία».

Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται επειδή συχνά ο ίδιος φτάνει στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό, απάντησε: «Δεν αισθάνομαι κάτι για μένα. Και πρωταθλήματα έχω κερδίσει στην Πορτογαλία αλλά και Κύπελλα και εδώ έχω κερδίσει πράγματα. Με τον ΠΑΟΚ πήγαμε Τσάμπιονς Λιγκ και με την ΑΕΚ το ίδιο. Εμείς πάντα πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε».

Για τα δύο αποτελέσματα που πάει η Ελλάδα στην Γεωργία:

«Πρώτα από όλα σχετικά με τα κίνητρα θεωρώ ότι οι παίκτες είναι στο 100% και παραπάνω. Αυτό δεν θα μας λείψει καθόλου. Έχουμε δημιουργήσει μία οικογένεια και αυτό φαίνεται παντού. Από το γήπεδο μέχρι το ξενοδοχείο. Η Ελλάδα έχει ένα σύνολο με δύναμη και συνοχή που πιστεύει στον κοινό στόχο που έχει τεθεί. Το παιχνίδι με την Γεωργία θα το δούμε όπως τα άλλα. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε και να αποδείξουμε ότι η πρόκρισή μας θα είναι δίκαιη».

Για το μέλλον του σε περίπτωση που η Ελλάδα πάει στο Euro:

«Νομίζω ότι αυτό δεν θα εξαρτηθεί από το ματς με την Γεωργία και από το εάν θα περάσουμε ή όχι. Προφανώς όμως εγώ θέλω να κερδίσω».

Για το αν η Κροατία εμφανίστηκε διαφορετική απ’ ότι περίμενε: «Η Κροατία είναι μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Μία ομάδα που έχει δουλευτεί πολύ καλά και έχει πολύ καλή οργάνωση με ποδοσφαιριστές που παίζουν χρόνια μαζί. Έχει πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας. Σίγουρα με τον Σρνα είναι πιο επιθετικογενής ομάδα. Ωστόσο και πάλι και χωρίς αυτό στο πρώτο μέρος ήταν σίγουρα πιο καλή από εμάς και αυτό οφείλεται και στις μονάδες της και στο παιχνίδι της.

Νομίζω ότι αυτό που έγινε στην επανάληψη είναι πως βρήκε μία εξίσου δυνατή αντίπαλο η οποία πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε ψηλά, δεν την άφησε να κάνει το παιχνίδι της και την ανάγκασε να τρέχουν πίσω από την μπάλα, αποδιοργανώνοντας την δομή της. Νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα ήρθε κυρίως λόγω του πως έπαιξε η Ελλάδα».

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms