Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Παίζει το τελευταίο της χαρτί η ΑΕΚ


Παίζει το τελευταίο της χαρτί η ΑΕΚΚόντρα στη Λοκομοτίβ για το Europa Legue

Κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι το αποψινό ματς της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ (19:00) στη Μόσχα για το Europa League. Πέραν του προφανούς βαθμολογικού κινήτρου, καθώς η «Ένωση» παίζει ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιβάλουν απόψε να σταθεί στο ύψος της…

Η ΑΕΚ καλείται να πιστοποιήσει πως η ενθαρρυντική εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν μία… καλή παρένθεση. Οι «αναπληρωματικοί» παίκτες που θα αγωνιστούν να δείξουν πως άξιζαν καλύτερης μεταχείρισης από τον προηγούμενο προπονητή και ευκαιριών από το νέο. Ο σύλλογος να αυξήσει τη συγκομιδή του στην UEFA, εν όψει και των μελλοντικών κληρώσεων. Παράλληλα να βάλει χρήματα στα ταμεία του (η νίκη πριμοδοτείται με 140 και η ισοπαλία με 70 χιλιάδες ευρώ), που είναι άδεια. Και, τέλος, να πάρει ρεβάνς για τον εφιαλτικό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπελλούχων το 1998...

Η δυσκολία της αποστολής δεδομένη. Όχι απλώς γιατί η δυναμική του αντιπάλου είναι μεγάλη (πέμπτη θέση στη βαθμολογία του ρωσικού πρωταθλήματος τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και στο -5 από την πρωτοπόρο Ζενίτ) ή επειδή παίζει στην παγωμένη έδρα του (η θερμοκρασία είναι λίγο πάνω από το μηδέν), αλλά και γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Στην Αθήνα έμειναν οι Δέλλας, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Γκούντγιονσεν, Γεωργέας και Κωνσταντόπουλος, ενώ στον πάγκο θα μείνουν κάποιοι βασικοί, όπως ο φορμαρισμένος Λεονάρντο, για να πάρουν ανάσες εν όψει και του δύσκολου ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη την Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Η πιθανότερη ενδεκάδα, βάσει τις τελευταίας δοκιμής που έγινε στη χθεσινοβραδινή προπόνηση, αποτελείται από τους Αραμπατζή, Κοντοέ, Καράμπελα, Μανωλά, Κάλα, Βάργκας, Γκέντσογλου, Κάρλος, Μπερνς, Λαγό και Μπέλεκ. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι Μοσχονάς, Χέλγκασον, Κλωναρίδης, Τσουκαλάς, Καφές, Γκερέιρο, Λεονάρντο και Σιαλμάς.

Η Λοκομοτίβ έχει επίσης ανάγκη τους βαθμούς μετά την εντός έδρας ήττα από την Άντερλεχτ, τη μοναδική στα τελευταία 17 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πορτογάλος Ζοσέ Κουσέιρο θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και τους Γκιλέρμε, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μπούρλακ ή Ντούριτσα, Ντα Κόστα, Θαπατέρ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς ή Λοσκόφ, Ιγκνατίεφ, Μαϊκόν ή Ομπίνα και Σίτσεφ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Πολ Φαν Μπούκελ.

Μόνο κρούσεις

Σε αναζήτηση επενδυτή εξακολουθεί να βρίσκεται η ΑΕΚ, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο κάποιες διερευνητικές κρούσεις και τίποτα συγκεκριμένο. Όλα αυτά τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ είναι δραματική. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται, σφράγισε δύο επιταγές ύψους 70.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχε δεσμευτεί να καταβάλει η ΠΑΕ για λογαριασμό της Ερασιτεχνικής έναντι χρημάτων που οφείλει στην τελευταία. Όμως δεν το έκανε ποτέ… Το θέμα προσωρινά λύθηκε, με τη διοίκηση να εκδίδει δύο νέες επιταγές και να δεσμεύεται πως αυτή τη φορά θα έχουν αντίκρισμα.

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms