Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πριγκιπικό προβάδισμα στον ΠΑΟ



Πριγκιπικό προβάδισμα στον ΠΑΟ...αλλά υπάρχει και η Arboris Capital

Έτοιμος να πει το «ναι» στην πρόταση του Σουλτάν Αλ Σαούντ για την πρόταση αγοράς του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ωστόσο ακόμη υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να προλάβει τον πρίγκιπα στο… νήμα η «Arboris Capital».

Ο «Τζίγκερ» έλαβε χθες το προσχέδιο της πρότασης του Σουλτάν, έκρινε πως είναι σωστά δομημένη και το ζήτησε με την υπογραφή του υποψήφιου επενδυτή για να προχωρήσει το deal. Αυτό αναμένεται μέχρι την Τετάρτη και μόλις συμβεί θα έρθει ο ίδιος ο πρίγκιπας στην Ελλάδα για να τις τελικές επαφές και την ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί δεσμεύομαι πλέον. Απλά θα σας πω ότι μίλησα δυο-τρεις φορές με τον πρίγκιπα και μου είπε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουν όλα τελειώσει θετικά. Πιστεύω πως ίσως και την Παρασκευή να έρθει στην Ελλάδα για τις τελικές συνομιλίες και τη συμφωνία», δήλωσε στη «SportDay» ο Βλάσης Τσάκας, εκπρόσωπος του πρίγκιπα. «Είναι έτοιμος να βάλει χρήματα στην ομάδα για να τελειώσει αυτή η ιστορία», πρόσθεσε.

Το προσχέδιο του πρίγκιπα προβλέπει άμεση καταβολή 20 εκατ. ευρώ, επιπλέον 50 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, επένδυση μέχρι 150 εκατ. ευρώ για το γήπεδο και ενοικίαση των εγκαταστάσεων της Παιανίας, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για έξτρα χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο.

Το ενδιαφέρον του Σουλτάν Αλ Σαούντ δείχνει πολύ προχωρημένο, αλλά η «Arboris Capital», που εμφανίστηκε την Παρασκευή στο προσκήνιο παραμένει στο προσκήνιο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ενήμερος για την πρόταση της εταιρείας-μάνατζερ να βρει αγοραστή για το 90% της ΠΑΕ, ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφώς πιο χρονοβόρα από αυτή του πρίγκιπα, καθώς θα απαιτηθεί η συμφωνία και με τους άλλους μετόχους. Αν οι υπόλοιποι μέτοχοι ζητήσουν από τον «Τζίγκερ» να περιμένει την πρόταση της «Arboris Capital», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα τους ζητήσει να εγγυηθούν πως αν δεν έρθει η άλλη πρόταση και ο πρίγκιπας δεν δείξει διάθεση να περιμένει, θα καλύψουν εκείνοι τα χρήματα που θα έδινε ο Σουλτάν Αλ Σαούντ. Το θέμα της «Arboris Capital» θα συζητηθεί την Πέμπτη στο ΔΣ που θα ακολουθήσει τη γενική συνέλευση της Τρίτης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της «Arboris Capital», μιλώντας στη «SportDay» επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον. «Έχουμε κάνει μια διερευνητική επαφή με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω του εκπροσώπου μας στην Ελλάδα με πλήρη επενδυτικό φάκελο. Εμείς δεν είμαστε εταιρεία που επενδύει, αλλά βρίσκει επενδυτές. Ρωτήσαμε την ΠΑΕ αν ενδιαφέρονται να τους βρούμε επενδυτή», τόνισε ο Ρίτσαρντ Κχάλουμπ. Οι άνθρωποι της «Arboris Capital» εγγυώνται πως αν η απάντηση των «πράσινων» είναι θετική, θα έχουν βρει επενδυτή με ολοκληρωμένη πρόταση μέσα σε διάστημα 20 ημερών.


πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms