Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Επαφές Παπανδρέου για το «κούρεμα» του χρέους


Επαφές Παπανδρέου για το «κούρεμα» του χρέουςΣτις Βρυξέλλες σήμερα ο πρωθυπουργός

Συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, στη σκιά των σεναρίων για περικοπή χρέους από 30% έως 50%, αλλά και μετά την επιβεβαίωση αυτών των σεναρίων από τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.15 π.μ. με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 3.00 μ.μ. με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και εντολοδόχο Πρωθυπουργό του Βελγίου, Elio di Ruppo και στις 5.30 μ.μ. με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται 4 αξιωματούχους «το κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να φθάσει από 30 έως 50%», αντί για το συμφωνημένο 21% όμως επισήμαναν ότι «δεν έχει γίνει ακόμη καμία συμφωνία, ούτε έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις». Ανάλογο ήταν το κλίμα και από τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε ο οποίος επεσήμανε ότι «εάν τα χρέη της Ελλάδας υπό προθεσμία δεν είναι βιώσιμα, και φαίνεται να μην είναι, πρέπει να μειωθούν, ώστε να γίνουν βιώσιμα, κι είναι αυτό που συζητούμε τις τελευταίες μέρες».

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms