Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Ξεφτίλα το κούρεμα, θα πάρουμε όμως μια ανάσα»


«Ξεφτίλα το κούρεμα, θα πάρουμε όμως μια ανάσα»Δούκας: Χρειάζεται ένα κούρεμα της τάξης του 45% συν

«Όσο πιο βαθύ είναι το κούρεμα, είναι από τη μια μεριά τόσο χειρότερο για τις τράπεζες αλλά τόσο καλύτερο για τη χώρα», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.



Όπως διευκρίνισε «το κούρεμα σημαίνει ότι έχεις λιγότερο χρέος να αποπληρώσεις, άρα λιγότερους τόκους, άρα λιγότερους φόρους να πληρώνεις, μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι τόκοι.

Επομένως το κούρεμα είναι μεν μια να το πω έτσι λαϊκά «ξεφτίλα», δηλαδή δεν είναι ωραίο να εμφανίζεσαι στις διεθνείς αγορές ως το πρώτο κράτος αυτή την περίοδο τουλάχιστον και μάλιστα ανεπτυγμένο που είναι μέλος της ΟΝΕ το οποίο να βγαίνει μπαταξίδικο.

Δεν είναι ωραίο είναι μια ξεφτίλα από την άλλη πλευρά, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, με τα χάλια τα οποία έχει όχι μόνο η οικονομία μας αλλά ακόμα περισσότερο και η δημόσια διοίκηση, δεν υπάρχει δημόσια υπηρεσία σήμερα που να δουλεύει, από την εφορία μέχρι ξέρω εγώ που, τα νοσοκομειακά κ.λ.π.

Νομίζω ότι θα πάρουμε ανάσα αν γίνει αυτή η διευθέτηση που υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτή η διευθέτηση του κουρέματος, και να πάρουμε αυτή την ανάσα όλοι».

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «χρειάζεται ένα κούρεμα της τάξης του 45% συν. Αυτό το απεύχονται οι τραπεζίτες και έχουν πάρα πολύ ισχυρό και σκληρό λόμπι πους τους λέει ότι θα πάμε κατά διαόλου αν εμείς οι τράπεζες χάσουμε το 50% της περιουσίας μας που έχουμε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δεν νομίζω γίνεται αλλιώς πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα επανακεφαλαιοποίησης και ενίσχυσης του κεφαλαίου των τραπεζών».

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms