Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011


 
Tην Πέμπτη στις 10:15 στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα το μεσημέρι στην οποία συζήτησαν «τις εξελίξεις στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, καθώς και τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία».

Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί επίσης μέσα στην εβδομάδα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα έχει συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς, ενώ προγραμματίζεται υπουργικό συμβούλιο για την Τετάρτη. Επιπλέον θα έχει επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Ηλίας Μόσιαλος, σε ζήτηση που είχε με δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για την απόφαση περί ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών καθώς και για τη συζήτηση που άνοιξε για οικονομική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση μετά τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα θέματα που προέκυψαν από την παραπάνω συνάντηση οδηγούν σε μεγαλύτερη δημοσιονομική θωράκιση της ευρωζώνης και είναι προς την κατεύθυνση για μια λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους νομικά ασφαλής.

Τέλος, ο κύριος Μόσιαλος δήλωσε πως οποιαδήποτε αλλαγή της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου θα είναι προς το καλύτερο αφού η συμφωνία αυτή αποτελεί το μίνιμουμ των ελληνικών προσδοκιών.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms