Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Για… εξηγήσεις ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες


 
Για... εξηγήσεις καλείται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη που διεξάγεται στις Κάννες της νότιας Γαλλίας.

Η συνάντηση των ισχυρότερων κρατών του κόσμου εκ των πραγμάτων θα έχει στην κορυφή της ατζέντας της τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς η πρωτοβουλία Παπανδρέου για την διενέργεια δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου έχει προκαλέσει την αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων μας με πρώτους τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας που εξάλλου ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν και στις δραματικές διαπραγματεύσεις που απέφεραν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την έγκριση του νέου δανεισμού της χώρας μας.

Νικολά Σαρκοζί και Άγκελα Μέρκελ κατέστησαν σαφές στις δηλώσεις τους πως θα απαιτήσουν από τον Έλληνα πρωθυπουργό την πλήρη και άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Υπό την πίεση όμως των αγορών, που την Τρίτη καταβαραθρώθηκαν, αλλά και των προσεκτικών χειρισμών που απαιτεί πλέον η κατάσταση – με αρκετούς αναλυτές και οίκους να σημειώνουν ότι η Ελλάδα απειλεί πια ακόμα και την συνοχή της Ευρωζώνης με ενδεχόμενη χρεοκοπία της – οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν πρώτα με τον πρόεδρο Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι , της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για να μελετήσουν την κατάσταση και ενδεχομένως να αποφασίσουν τη στάση τους.

Το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων τοποθετεί τη «σύνοδο διαβούλευσης» των Ευρωπαίων ηγετών με τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ στις 18:30 ώρα Ελλάδας και κατόπιν, στις 21:30, θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ Μέρκελ, Σαρκοζί και Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε την Τρίτη το βράδυ σε δήλωσή του από το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων ο κ. Σαρκοζί, στο δείπνο που ο ίδιος και η κυρία Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν στις Κάννες με τον κ. Παπανδρέου «θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν θα μπορούσαν να διατηρηθούν»…


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms