Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Μαραθώνιος του Παπαδήμου



Ο Μαραθώνιος του ΠαπαδήμουΠυρετός ενόψει των συναντήσεων της ερχόμενης εβδομάδας

Ξημερώματα φεύγει από το Μέγαρο Μαξίμου ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Δύο φορές μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, έφυγε από το γραφείο του στις 6 το πρωί, πήγε στο σπίτι για λίγες ώρες ύπνου και επέστρεψε για να χωθεί και πάλι στους φακέλους της κρίσης που σχηματίζουν στοίβα στο γραφείο του.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα ραντεβού που θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν. Όπως γράφουν σήμερα τα «Νέα», στόχος του είναι να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που είχε αρχίσει να υλοποιεί η κυβέρνηση Παπανδρέου. Όλα αυτά έχουν ως στόχο:

Να προχωρήσει αμέσως η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, τα 8 δισεκατομμύρια της οποίας αποτελούν πλέον ζωτική ανάγκη για τη χώρα, προκειμένου να αποφύγει πρόσκαιρα την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αγκάθι στις συνομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι το θέμα του βέτο που έχει θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην έγγραφη δέσμευση ότι αποδέχεται τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αι το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση.

 πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms