Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: «Χρειάζονται τεράστιες προσπάθειες»



 
«Η νέα κυβέρνηση έχει ως βασικό, κύριο έργο, να υλοποιήσει τις αποφάσεις, τα συμπεράσματα, της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης της 26ης και της 27ης Οκτωβρίου, να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές και να διασφαλίσει κατά τη διάρκεια της θητείας της την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων».

Απόλυτα ξεκάθαρος ως προς τις επείγουσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του εμφανίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

Ο κύριος Παπαδήμος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που ισχύει, το υπάρχον πρόγραμμα. Ομοίως θα δραστηριοποιηθεί για την ολοκλήρωση του αναθεωρημένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, το οποίο θα προκύψει μετά από τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες με την Τρόικα, ένα πρόγραμμα που είναι συνδεδεμένο με τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα μας. Και κυρίως θα διασφαλίσει την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων!

Ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι οι βασικοί σκοποί της κυβέρνησης, απαιτούν πολλές και σύνθετες ενέργειες μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αρχίζουμε αυτή τη δουλειά από σήμερα και οι πρώτες μεγάλες προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν την εβδομάδα που έρχεται» (!)
Συνεχίζοντας στην εισήγησή του ο νέος πρωθυπουργός τόνισε ότι στο έργο της μεταβατικής κυβέρνησης, συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί που τη στηρίζουν αυτή τη κυβέρνηση, αλλά παρ’ όλ΄ αυτά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Πρόσθεσε πως το έργο της Κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τη μείωση των ελλειμμάτων και τη συγκράτηση του χρέους αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το κατά πόσον θα επιτευχθούν, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η σταθεροποίηση της πραγματικής οικονομίας και η συγκράτηση της ανεργίας.

«Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις, για την ανάκαμψη της οικονομίας και προοδευτικά την αύξηση της απασχόλησης».

Κατέληξε λέγοντας: «Αν υπάρχουν αδυναμίες, αν υπάρχουν καθυστερήσεις, αν υπάρχουν αποκλίσεις αποτελεσμάτων από τους στόχους, έστω και σε λίγους τομείς, το συνολικό έργο δεν θα είναι αποτελεσματικό. Γι’ αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω όλους να κάνουν το καλύτερο δυνατό τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και να δημιουργηθούν καινούργιες βάσεις, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας».

Από την πρώτη αυτή τοποθέτηση του νέου πρωθυπουργού καθίσταται σαφής η πρόθεσή του να προσπαθήσει για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στο μίνιμουμ δυνατό χρόνο.
Εξ’ ου και η προτροπή του προς όλους τους υπουργούς να του ετοιμάσουν άμεσα κείμενο με τις προτεραιότητές τους ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων.

Τέλος, ζήτησε από τα μέλη της νέας κυβέρνησης συνεργασία και αλληλεγγύη. «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο για να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται η συμβολή όλων», ανέφερε.
 

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms