Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινάει το δραματικό Υπουργικό - Ανατροπή πολιτικού σκηνικού



 
«Ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε και ούτε προτίθεται να παραιτηθεί» δηλώνει αποκλειστικά στο protothema.gr η στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί σπεύδουν στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης. Παράλληλα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφώνησε ανοιχτά με τις επιλογές του πρωθυπουργού.

Ενώ όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση βαδίζει στην πτώση και το ΠΑΣΟΚ στη σύγκρουση έχουν ενεργοποιηθεί τα ενδιάμεσα στελέχη του Κινήματος, ώστε να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ όσων λένε όχι στο δημοψήφισμα και του απομονωμένου πλέον πρωθυπουργού. Προτείνουν:

Ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η ΚΟ να εκλέξει πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητήσει από τα κόμματα, πρώτον, να ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, και, δεύτερον, να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Με αυτό το κεκτημένο να ζητήσει από τους εταίρους μας να μας καταβάλουν κανονικά στις 15 Νοεμβρίου την έκτη δόση.

Οι εκλογές θα γίνουν είτε άμεσα, είτε σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την απάντηση της Ένωσης. Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προετοιμάσει το έδαφος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποδεχθεί το σενάριο που του προτείνεται, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι ανεξαρτητοποιήσεις, η κυβέρνηση να πέσει εντός της ημέρας και το ΠΑΣΟΚ να διασπαστεί.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms