Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«Είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων»



«Είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων»Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα ζητήσει ο Λ. Παπαδήμος

Προσεκτικός αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η κυβέρνηση που αναλαμβάνει είναι κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας εμφανίστηκε ο Λ. Παπαδήμος στις πρώτες δηλώσεις του εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου.



Παρά το γεγονός ότι φρόντισε ήδη σε αυτή την πρώτη δήλωση να ξεκαθαρίσει ότι δεν τέθηκαν όροι προς καμιά πλευρά, επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση μέσα στο προεδρικό ήταν αναλυτικότατη και πιθανότατα υπάρχουν μετατοπίσεις από το αρχικό πλαίσιο που είχε τεθεί πριν πέντε μέρες.

Ο κ .Παπαδήμας φρόντισε να μιλήσει μεν για μεταβατική κυβέρνηση, η έμφαση όμως ήταν στην ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν ή θα στηρίξουν την κυβέρνηση, γεγονός που προϊδεάζει για το πώς θα κινηθεί, αλλά και για το ότι τελικά θα συμμετάσχουν πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από την ΝΔ , το ΛΑΟΣ πιθανότατα και από το ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος θα ζητήσει συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Προγραμματικές δηλώσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς με αυτές θα διευκρινιστεί το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση.

Τόσο η ανακοίνωση της προεδρίας όσο και οι πρώτες δηλώσεις του κ. Παπαδήμου δημιούργησαν την αίσθηση ότι υπάρχει μια τακτική μετακίνηση από το αρχικό πλαίσιο που ήταν μόνο η ψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Η φράση -ήδη στην ανακοίνωση της Προεδρίας-ότι το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε, αφορά «και την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής» χωρά πολύ συζήτηση και δημιουργεί ερωτηματικά το τελικό πλαίσιο.

Από την πλευρά της ΝΔ πάντως ο ίδιος ο Α. Σαμαράς φτάνοντας στα γραφεία της ΝΔ μετά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο έσπευσε να πει ότι ισχύει η συμφωνία που έγινε την περασμένη Κυριακή προσθέτοντας ότι «θα γίνουν εκλογές άμεσα».

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms