Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το "παιγνίδι" με τον Λουκά Παπαδήμο


 
Μόνο το… ζώδιο του πρωθυπουργού- Δίδυμος- μπορεί να εξηγήσει τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Λουκά Παπαδήμο. «Προφανώς ο Γιώργος έχει δίδυμο αδερφό» λένε τον πόνο τους στελέχη που έζησαν από κοντά το παρασκήνιο στο πρωθυπουργικό επιτελείο.
 
 
Γιατί άκουγαν και διάβαζαν πως «ο Παπανδρέου βλέπει τον Παπαδήμο στο σπίτι του στο Ψυχικό» και… τον έβλεπαν μπροστά τους στο γραφείο του στη Βουλή. Από την άλλη, καμία διάψευση. Ούτε καν ένα τηλεφώνημα από συνεργάτες του σε δημοσιογράφους πως «κάνετε λάθος». Γιατί;
 
Προφανώς η απάντηση δεν είναι το ζώδιο του Γιώργου Παπανδρέου. Η υπόθεση δε σηκώνει αστεία. Το πρωθυπουργικό επιτελείο μπήκε στη μητέρα των μαχών διχασμένο. Οι μισοί είχαν στο μυαλό τους πως δε θα αναλάβει ο Βενιζέλος, πως θα κρατήσουν το κόμμα, πέρασαν και από την Ιπποκράτους για να διαλέξουν γραφεία. Αυτοί ήθελαν τον Παπαδήμο, ως μία ισχυρή προσωπικότητα. Είναι οι ίδιοι που επιβεβαίωναν τις πληροφορίες για τις κινήσεις του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ από τη Βοστώνη στην Αθήνα και οι πηγές των ρεπορτάζ ότι ζητούσε δικό του οικονομικό επιτελείο, χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι υπόλοιποι μισοί ενδιαφέρονταν και ενδιαφέρονται μόνο για μία θριαμβευτική έξοδο του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Να μπορεί να λέει πως άλλαξε το πολιτικό σκηνικό. Πως άνοιξε νέους δρόμους, όπως είπε και ο ίδιος στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή. Αυτά τα στελέχη είναι υπέρ πολιτικής λύσης και κατά τεχνοκρατών, που νοθεύουν το μήνυμα της πολιτικής στην κοινωνία. Αυτοί δε μιλούσαν, γιατί η υπερπροβολή του Λουκά Παπαδήμου, τους εξυπηρετούσε. Τους έδινε το χρόνο που ήθελαν να κάνουν τις απαραίτητες… διατυπώσεις, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας να δυσκολεύουν τις ενέργειές τους. Για αυτό και χρειάστηκε να φθάσει το βράδυ της Τρίτης, για να αρχίσουν την επιχείρηση «διόρθωσης» των ρεπορτάζ.
 
Την πλάστιγγα κατά του Λουκά Παπαδήμου έγειρε και η σκοπιμότητα της ΝΔ να έχει απέναντί της μια κυβέρνηση με όσο γίνεται περισσότερο ΠΑΣΟΚ. Η γραμμή του Αντώνη Σαμαρά φάνηκε και από την άρνησή του να βάλει πολιτικά στελέχη μόλις το θέμα τέθηκε από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ δε θέλει με κανέναν τρόπο να δημιουργηθεί εικόνα συγκυβέρνησης. Και μία προσωπικότητα του επιπέδου  του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού με στελέχη και των δύο κομμάτων από κάτω θα ήταν απόδειξη συμμετοχή και συνευθύνης της ΝΔ.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms