Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Συνεχείς επαφές Παπανδρέου με Σαμαρά


 
Μια συνάντηση η οποία θα λάβει χώρα σύντομα στην Αθήνα αναμένεται να κρίνει την οριστική απόφαση του τέως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Λουκά Παπαδήμου για το εάν θα αναλάβει ή όχι τις τύχες της χώρας σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος έχει συμφωνήσει κατ'αρχήν με το περίγραμμα της απόφασης των δυο αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά για να αναλάβει την πρωθυπουργία, όμως είναι σαφές ότι και ο ίδιος θέλει να θέσει τους  όρους του και να συζητήσει ποιες θα είναι οι ουσιαστικές αρμοδιότητες της κυβέρνησής του.

Με απλά λόγια, ο πρώην τραπεζίτης επιθυμεί να κυβερνήσει και όχι απλώς να εκτελεί εντολές.  

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr, ο  επισκέπτης καθηγητής του πανεπιστήμιου του Harvard θα θέσει δυο κυρίως θέματα και θέλει ξεκάθαρες όσο και δεσμευτικές διαβεβαιώσεις και στα δυο:
 
α) Θέλει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Όπως έλεγε νωρίτερα το protothema.gr συνομιλητής του και άνθρωπος του στενού περιβάλλοντός του, «όλοι θυμόμαστε τι έγινε στην περίοδο της διακυβέρνησης Ζολώτα το 1989» . Αυτό θέλει να αποφύγει ο κ. Παπαδήμος.

Να μην εκτεθεί, στα μάτια κυρίως των ευρωπαίων. Άλλωστε οποιαδήποτε αστοχία μπορεί να στιγματίσει την λαμπρή καριέρα που είχε μέχρι τώρα. Με λίγα λόγια, θέλει τις προσωπικές δεσμεύσεις όλων ότι θα είναι κανονικός πρωθυπουργός και όχι υπό αίρεση.
 
β) Εάν χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα θέλει να γνωρίζει τί και πως θα ενεργήσει.

Τονίζεται ότι σύντομα, με δεδομένη την αστοχία του προϋπολογισμού του 2011 κατά περίπου 5 δισ. ευρω πρέπει να ληφθούν και επιπλέον μέτρα. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό να γνωρίζει εκ των προτέρων και δεσμευτικά ποιες είναι οι προθέσεις των κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Στο πλαίσιο των ζυμώσεων για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία λίγο μετά τις 14:30. Όπως έκαναν γνωστό κυβερνητικές πηγές, θα ακολουθήσουν και άλλες, ενώ δεν αποκλείται να υπάρξει και συνάντηση των δύο ηγετών εντός της ημέρας.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms