Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Αθωώνουν» τον Μπρέιβικ οι ψυχίατροι

«Αθωώνουν» τον Μπρέιβικ οι ψυχίατροι "Δεν ευθύνεται ο Άντερς Μπρέιβικ" για τις σφαγές σε Όσλο και Ουτόγια, αποφαίνονται οι ειδικοί που ανέλαβαν να εξετάσουν τον μακελάρη, σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang.

 

Οι ψυχίατροι που ανέλαβαν να αξιολογήσουν την ψυχική και πνευματική κατάσταση του μακελάρη του Όσλο, τον "απαλλάσσουν" από την ευθύνη για τις διπλές επιθέσεις του περασμένου Ιουλίου στη νορβηγική πρωτεύουσα και στο νησί Ουτόγια που στοίχισαν τη ζωή σε 77 άτομα, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Verdens Gang.
Σύμφωνα με τους δυο ψυχιάτρους που κατέθεσαν σήμερα τα συμπεράσματά τους στο δικαστήριο, ο Μπρέιβικ υπέφερε από "ψύχωση" μια πνευματική κατάσταση που "αλλοίωσε την κριτική του ικανότητα" πριν τις επιθέσεις.
Η 240 σελίδων ψυχιατρική έκθεση, θα μελετηθεί από επιτροπή ιατρών και νομικών ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες.
Τα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν επισήμως από την εισαγγελία, με συνέντευξη τύπου.
Τον τελευταίο λόγο για την ποινική ευθύνη του Μπρέιβικ θα έχει το δικαστήριο, το οποίο ωστόσο κατά κανόνα ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών, όπως σημειώνει η Corriere della Sera.
Αν υιοθετηθεί εν τέλει η άποψη των ψυχιάτρων ο Μπρέιβικ δεν θα μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση, αλλά θα πρέπει να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.
Ο μακελάρης είχε ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δράστης των δυο φονικών επιθέσεων, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του "φρικτές αλλά αναγκαίες".
Παρόλα αυτά είχε αρνηθεί να δηλώσει ένοχος.

πηγή  ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms