Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Οι Βρυξέλλες αναμένουν επιστολή Παπαδήμου


 
Περιθώριο ως το τέλος  Νοεμβρίου δίνουν οι Βρυξέλλες στη  νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει λεπτομερώς τον «οδικό της χάρτη», «τις προθέσεις της και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την Τρόικα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κύριος Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, διαβεβαίωσε πως η απόφαση  για την εκταμίευση της έκτης  δόσης προς την Ελλάδα θα έχει ληφθεί ως το τέλος του μηνός, τονίζοντας όμως πως οι Ευρωπαίοι αναμένουν επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμά της.

Σύμφωνα με τις μέχρι  στιγμής πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος  θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την προσεχή Δευτέρα, όπου και αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ αργότερα σήμερα θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (ΙΙF) Tσαρλς Νταλάρα, για το φλέγον θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms