Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Oμπάμα: «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ευρώπη»


 
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ευρώπη με την κρίση χρέους» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους ευρωπαίους αξιωματούχους την Δευτέρα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πίεσε επίσης τους Ευρωπαίους να δράσουν γρήγορα και αποφασιστικά για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η οποία έχει επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία.

«Υπάρχει κάτι που πρέπει να επιλύσουν και έχουν την ικανότητα να το κάνουν, την οικονομική ικανότητα και την πολιτική βούληση», επισήμανε ο Κάρνει.

Στο Λευκό Οίκο βρέθηκαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Από την αμερικανική πλευρά μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ και ανώτατοι αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των ΗΠΑ-Ε.Ε., οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την προθυμία της Ευρώπης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δώσει τέλος στην κρίση χρέους που ταλανίζει τη Γηραιά Ήπειρο.

«Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τις δράσεις τις Ε.Ε. και την αποφασιστικότητα της να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα που θα διασφαλίσουν την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης και θα δώσουν λύση στην κρίση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, στην ατζέντα των συνομιλιών στο Λευκό Οίκο υπήρχαν, πέρα από τα οικονομικά, η Μέση Ανατολή και η υποστήριξη των εκεί δημοκρατικών διαδικασιών, η συνεργασία σε ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και το Ιράν.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms