Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"OXI" των πολιτικών αρχηγών σε Παπανδρέου


 
"ΟΧΙ" εισπράττει από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, με τον αρχηγό του ΠΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη να μπαίνει, πάντως, στη λογική της συζήτησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε ως προϋπόθεση τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας καθώς, όπως είπε, "σε διαφορετική περίπτωση το εγχείρημα θα είναι κολοβό" Ο ίδιος προσέθεσε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι εξόχως πολιτική, ενώ η χώρα δεν μπορεί να έχει πρωθυπουργό - μαριονέτα.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα ήταν ξατηγορηματική ως προς το ότι η κυβέρνηση εκβιάζει και πάλι τον ελληνικό λαό, λέγοντας στον κ. Παπανδρέου ότι "επείγεστε να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση για να επιβάλλετε και νέα σκληρά μέτρα".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η όποια νέα κυβέρνηση δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση και ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "τρέμουν σαν το ψάρι οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης μην δοθεί ο λόγος στον ελληνικό λαό".

Τέλος, με δήλωσή του στο protothema.gr o επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι θα δώσει αρνητική απάντηση θα δώσει στην πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως θα επισκεφτεί τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν προσκληθεί και θα του εκθέσει τις αντιρρήσεις του προς την πολιτική του.

Ο κ. Κουβέλης έχει αρνηθεί και στο παρελθόν να συνεργαστεί σε επίπεδο κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ παρόλο που η συνεργασία των δύο κομμάτων έφεραν τις πρώτες νίκες μετά από πολλά χρόνια των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε δημοτικές εκλογές σε Αθήνα κα Θεσσαλονίκη.

Για την Ιπποκράτους, ο κ. Κουβέλης θεωρείται ιδανική περίπτωση συνεργαζόμενου αφού διαθέτει επιρροή σε ένα σημαντικό κοινό της Αριστεράς χωρίς λαϊκισμούς.

Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συνεργασίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "δεν υφίσταται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με τρία κόμματα". Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει το σενάριο που θέλει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΔΗΣΥ, ενώ ζήτησε να υπάρξει συνάντηση πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και του Αντώνη Σαμαρά. "Να πρυτανεύσει η λογική", συμβούλεψε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms