Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος ζητά από τους υπουργούς να σηκώσουν τα μανίκια

 

Ο Παπαδήμος ζητά από τους υπουργούς να σηκώσουν τα μανίκιαΟ πρωθυπουργός ξεκινά μέσα στην εβδομάδα συναντήσεις εργασίας

Σε μια προσπάθεια να προλάβει αντιδράσεις και αρρυθμίες στην κυβέρνηση από τα μέτρα που έρχονται αλλά και για υπάρξει κοινή γραμμή στις νέες απαιτήσεις της τρόικα ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος ,προγραμματίζει μέσα στην εβδομάδα συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς όχι μόνο των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα όμως ξεκινά συναντήσεις εργασίας με υπουργούς προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα και κυρίως γι' αυτά που εμφανίζονται τελματωμένα .

Η γενική αίσθηση είναι άλλωστε ότι η κρατική μηχανή αρχής γενομένης από τους υπουργούς δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα η ήδη δεινή κατάσταση να επιδεινώνεται.

Στο τέλος της εβδομάδας ο Λ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικα και αμέσως μετά θα συγκαλέσει πιθανότατα και το υπουργικό συμβούλιο .Είναι φανερό ότι ο Λ. Παπαδήμος προετοιμάζεται με δεδομένο ότι η κυβέρνηση τώρα θ' αρχίσει να δοκιμάζεται.

Όταν θα έρθουν στη Βουλή κρίσιμα νομοθετήματα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί αλλά δεν έχουν φτάσει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αν τώρα έρθουν να προστεθούν και νέες απαιτήσεις της τρόικα η κατάσταση μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει εκρηκτική .Και τότε το ερώτημα - εκτός των άλλων- είναι ποια θα είναι η στάση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τι θα κάνει η ΝΔ η ηγεσία της οποίας πιέζεται ήδη από την δεξιά πτέρυγα της ,τι θα κάνουν οι δελφίνοι και κορυφαίοι υπουργοί ,οι οποίοι έχουν μπει σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο ,τι θα κάνει και ο Γ.Καρατζαφέρης συνειδητοποιώντας ότι ταυτίζεται με τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms