Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο υπόγειος «πόλεμος» Παπαδήμου-Βενιζέλου


Ο υπόγειος «πόλεμος» Παπαδήμου-ΒενιζέλουΚόντρα για PSI και τράπεζες

Παρά τη δημόσια ρητορεία υπέρ της προσήλωσης στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, υπόγεια κόντρα σοβεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Το αντικείμενο της διαφωνίας είναι το «κούρεμα» και η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, καθώς και η συνακόλουθη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Όπως γράφει στο κύριο θέμα του ο «Κόσμος του Επενδυτή», ο πρωθυπουργός, ανέκαθεν αρνητικός ως προς το PSI, το αντιμετωπίζει πάντα με σκεπτικισμό και προσβλέπει στη νέα ευρωπαϊκή λύση, ενώ είναι αντίθετος και με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με έκδοση κοινών μετοχών, ποτ θα οδηγήσει στην κρατικοποίησή τους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει «φανατικά» τη διαδικασία του PSI και έχει εκφραστεί απερίφραστα υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με έκδοση κοινών μετοχών.

Για την έκβαση της υπόγειας ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης, θα αποφασίσουν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.
πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms