Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μπεγλίτης: Γενναίες οι αποφάσεις από την ΕΚΤ


Μπεγλίτης: Γενναίες οι αποφάσεις από την ΕΚΤ«Θετική εξέλιξη τα τριετή δάνεια χαμηλού επιτοκίου»

«Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός» χαρακτήρισε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για χορήγηση δανείων τριετούς διάρκειας και με πολύ χαμηλό επιτόκιο, ύψους 489 δις ευρώ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοπρασίας, προς το τραπεζικό σύστημα «σε μια περίοδο που οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών αντιμετωπίζουν κρίση ρευστότητας και τον κίνδυνο της εμβάθυνσης της ύφεσης».

Ο κ. Μπεγλίτης επισημαίνει ότι η θετική αυτή εξέλιξη, αναδεικνύει την ανάγκη, στις σημερινές συνθήκες, για ένα διαφορετικό ρόλο της ΕΚΤ, στην κατεύθυνση της υποστήριξης πολιτικών ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι «γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτικό το αίτημα για την ανάληψη από την ΕΚΤ γενναίων χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης δανεισμού και ρευστότητας, καθώς και την ανάσχεση της ύφεσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι το αίτημα αυτό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου, το είχε θέσει επανειλημμένα, από την αρχή της κρίσης, και πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με την υιοθέτηση των λεγόμενων αναπτυξιακών ομολόγων, θα μπορούσε να δώσει μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.


πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms