Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

«Χείρα βοηθείας» στους οικονομικά ασθενέστερους


«Χείρα βοηθείας» στους οικονομικά ασθενέστερουςΕυνοϊκές ρυθμίσεις για ανέργους,πολύτεκνους και ΑμεΑ

Πακέτο έξι μέτρων για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, με αιχμή του δόρατος την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και τις τράπεζες περιλαμβάνει:

- Τη συνέχιση και ενίσχυση της υποστήριξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

- Την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα χρόνο τουλάχιστον.

- Την εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους καθώς και τους εργαζόμενους, που δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων που προβλέπονται από τα ταμεία.

- Την παροχή κάθε δυνατής στήριξης και φροντίδας στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε «ότι κανένας πραγματικά ανάπηρος και πολύ περισσότερο, κανένας βαριά ανάπηρος δεν πρόκειται να απολέσει τα δικαιώματα του, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τις ημέρες αυτές».

- Με την ενίσχυση και διεύρυνση όλων των προνοιακών δομών και προγραμμάτων, όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι", τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Αναπήρων για τα οποία εξασφαλίζουμε τους πόρους για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.

- Την ενεργοποίηση του νεοσύστατου λογαριασμού ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με τα γνωστά μπλοκάκια που δεν είχαν μέχρι σήμερα ασφάλεια για τον κίνδυνο της ανεργίας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που κάνουν οι τράπεζες ώστε μετά από διαβούλευση και μελέτη να διαμορφωθεί νέο νομικό πλαίσιο το οποίο θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms