Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή-δέσμευση Παπαδήμου προς δανειστές


Επιστολή-δέσμευση Παπαδήμου προς δανειστές«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου»

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης πως θα εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Επιστολή προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέστειλε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σήμερα.

Ο κ. Παπαδήμος ενημερώνει τους κ.κ. Χερμαν Ρομπάι, Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν κλώντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ για την πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που ανέλαβε στις 11 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει πως η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που περιγράφονται στο ληφθέν οικονομικό πρόγραμμα, την ολοκλήρωση ενός σταθερού και αξιόπιστου νέου πολυετούς προγράμματος μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ και την οριστικοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων με εθελοντική συμμετοχή μέσω του PSI.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής και δομικής μεταρρύθμισης έτσι ώστε να εξασφαλίσει ομαλότητα στα δημοσιονομικά της και να βελτιώσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας», σημειώνει ο κ. Παπαδήμος.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τονίζει για ακόμα μία φορά την αναγνώριση από τον ελληνικό λαό και της σημασίας της συμμετοχής μας στο ευρώ. «Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου», καταλήγει η επιστολή.
πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms