Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Με ευρεία συναίνεση προς την ψήφιση του προϋπολογισμού


 
Με την παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στα υπουργικά έδρανα και των τριών πολιτικών αρχηγών - Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη -  που συνθέτουν το κυβερνητικό σχήμα στα βουλευτικά ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού, η οποία θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα  με την ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση τοποθετούνται οι εισηγητές των κομμάτων και υπό αυτά τα δεδομένα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε «ιστορικό» τον προϋπολογισμό «λόγω της πρωτοφανούς δημοσιονομικής συγκυρίας καθώς και της συναίνεσης που αντικατοπτρίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου» ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες αποφάσεις που αναγκάστηκε να στηρίξει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «με τεράστιο προσωπικό, ιδεολογικό και πολιτικό κόστος».

Από την άλλη ο εισηγητής της ΝΔ κ. Κώστας Μουσουρούλης σχοινοβατώντας στην τακτική της Συγγρού εξήγησε ότι «η ΝΔ κυρώνει τον προϋπολογισμό του 2012, οι ενστάσεις όμως παραμένουν» ενώ επισήμανε ότι  «Ξέρουμε και δεσμευόμαστε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αντιστρέψουμε την επικίνδυνη πορεία χώρας. Με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δίνουμε το επίκεντρο στίγμα μας. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε προδομένη ψήφο λαού και να την κάνουμε ελπίδα».

Σκληρό, βάρβαρο και ταξικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση, ενώ ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης τόνισε ότι «η θετική ψήφιση του προϋπολογισμού είναι αυτονόητη», ωστόσο σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προϋπολογισμό με πολλούς αστερίσκους».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό γιατί «η εφαρμογή του θα φέρει νέα ύφεση, αύξηση ανεργίας και νέα μείωση μισθών και συντάξεων» και καταλόγισε στη ΝΔ υποκριτική στάση.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms