Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Λοβέρδος ο επικρατέστερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


 
Ανατρεπτικά για τα μέχρι τώρα δεδομένα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της Pulse RC, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι».
 
 


Όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.059 ατόμων με δικαίωμα ψήφου στη χώρα, η κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε εξέλιξη ανεξαρτήτως των προθέσεων του Γιώργου Παπανδρέου, από την στιγμή που, επισήμως, η θητεία του έχει λήξει, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με ποσοστό 20% στο σύνολο των ερωτηθέντων και 25% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, έναντι ποσοστών 16% και 22%, αντιστοίχως.

Αυτοί είναι και οι μόνοι «υποψήφιοι» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με διψήφια ποσοστά, καθώς οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Παπουτσής βρίσκονται σε μονοψήφια νούμερα.

Ο μεγάλος τους αντίπαλος, βέβαια, τον οποίο θα βρουν μπροστά τους και μετά την εκλογή -όποτε και αν γίνει- είναι ο «Άλλος». Αυτός ο «Άλλος», με 25%, είναι η πρώτη προτίμηση του συνόλου των ερωτηθέντων και, με 20%, η τρίτη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όλοι μαζί οι υποψήφιοι, για τους οποίους ρωτήθηκαν οι πολίτες, συγκεντρώνουν μόλις 51% στο σύνολο, με το 49% να αδιαφορεί ή να μην έχει αποφασίσει, και μόλις 64% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με το 36% να μην συγκινείται από κανένα όνομα.

Το βέβαιο είναι ότι την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος επιθυμεί μόλις το 25% του συνόλου (το 13% τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ το 12% προτιμά να είναι άλλος ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία). Το 49% δεν τον θέλει σε κανένα ρόλο, ενώ το 26% δεν απαντά ή δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει.

Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ η εικόνα δεν είναι καλύτερη: μόλις το 37% θέλει την παραμονή Παπανδρέου (το 20% εξ αυτών τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό), ενώ το 45% τον απορρίπτει πλήρως και το 18% δεν απαντά.

Τέλος, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο του δείγματος, συγκεντρώνοντας 20%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι μεγάλη τιμή το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης. Με έχει συγκινήσει, αλλά σε αυτήν τη φάση, δεν με απασχολεί καθόλου. Έχω πολύ βαρύ πρόγραμμα στο υπουργείο Υγείας και το μέλημά μου είναι να λυθούν τα προβλήματα αυτού του χώρου. Επιπλέον, θέλω να επισημάνω ότι δεν έχουν ανοίξει οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms