Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πουλάνε χρυσά δόντια για ένα πιάτο φαγητό

Η λίστα με τους αριθμούς της απόγνωσης δεν έχει αρχή και τέλος. Συμπολίτες μας στις Σέρρες και όχι μόνο πουλούν τα χρυσά τους δόντια για να επιβιώσουν. Ανθεί το εμπόριο με μεταχειρισμένα τιμαλφή
Σε απόγνωση πλέον βρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι στρέφονται σε κοινωνικές υπηρεσίες για να βοηθηθούν, στον απόηχο των επώδυνων οικονομικών μέτρων.
Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στις ουρές συσσιτίων, αφού τα χαράτσια και η αύξηση του ΦΠΑ απαγορεύουν ακόμα και την πρόσβαση στο ποιοτικό φαγητό.

Στο δυσμενές αυτό κλίμα, ενεχυροδανειστήρια και κοσμηματοπωλεία στην πόλη των Σερρών κάνουν χρυσές δουλειές, καθώς αρκετοί φτάνουν στο σημείο να πουλήσουν μέχρι και τα χρυσά τους δόντια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εφορίας, είτε ακόμα χειρότερα...για να επιβιώσουν.
Οι πινακίδες στα κεντρικά σημεία της πόλης που αναφέρουν ότι "αγοράζονται παλαιά κοσμήματα της μετρητοίς" πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, δίνοντας άμεση λύση σε όσους έχουν ανάγκη από μετρητά.
"Πουλάνε ακόμη και τα χρυσά τους δόντια για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους", αναφέρει έμπορος μεταχειρισμένου χρυσού.
Τα πέντε καταστήματα που ασχολούνται πλέον με αυτή τη προσοδοφόρα δουλειά στις Σέρρες είναι απολύτως νόμιμα, καθώς το νέο αντικείμενο της δουλειάς τους, δηλώνεται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών όπου τους υποχρεώνει για ένα μήνα να κρατούν τα μεταχειρισμένα τιμαλφή, καθώς και τα στοιχεία των κατόχων, προκειμένου να αποφευχθούν κατηγορίες περί κλεμμένων.
Το τελευταίο εξάμηνο σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ανθεί το εμπόριο των μεταχειρισμένων χρυσαφικών, με τους χρυσοχόους να τρίβουν κυριολεκτικά τα χέρια τους.
Από την άλλη, αναξιοπαθούντες Σερραίοι πουλούν όσο - όσο ό,τι πολυτιμότερο έχουν, προκειμένου να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.

news247.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms