Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Βάζει αυξήσεις και κόβει τις επενδύσεις η ΔΕΗ, αλλά όχι τους ...Θέους!




 
Η ΔΕΗ μπορεί να βρίσκεται σε μία δυσχερή οικονομική κατάσταση που την φέρει στο σημείο να εφαρμόζει αυξήσεις 15% στα τιμολόγια του ρεύματος αλλά και να προχωρεί σε περικοπή των επενδύσεών της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει, ωστόσο ...περικοπές για τους Θέους δεν υπάρχουν!


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού κ. Αρθούρος Ζερβός παραδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι η ΔΕΗ είναι πιθανό να περικόψει το ύψος 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως επενδυτικό της πρόγραμμα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κρίση και στις δυσκολίες χρηματοδότησης.


"Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας των συνθηκών της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1,12 δισεκατομμυρίων ευρώ για φέτος, οι τράπεζες ζητούν μείωση του συνολικού δανεισμού της εταιρείας.

Με δεδομένο δε ότι η ΔΕΗ είχε ζητήσει ...ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στα τιμολόγια, ο ίδιος ανέφερε ότι η διοίκηση της εταιρείας θα εξετάσει, αν χρειαστεί, και τη μείωση του προγράμματος επενδύσεων που ετησίως κυμαίνεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Το κλίμα περί τα οικονομικά της επιχείρησης που απορρέει από την ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ - το 2011 η κερδοφορία θα είναι οριακή, έναντι μισού και πλέον δισεκατομμυρίου ευρώ το 2010 - αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα που έχει εγερθεί για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τον διορισμό του προσωπικού του συνεργάτη Κώστα Θέου ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία με αποδοχές της τάξης των ...9.000 ευρώ μηνιαίως, σε μία περίοδο κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι - και αυτοί της ΔΕΗ, φυσικά - βιώνουν μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους.

Το θέμα Θέου ανέδειξε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του την Κυριακή το Πρώτο Θέμα ενώ αρμόδιες πηγές του protothema.gr επιβεβαιώνουν πως οι αποδοχές του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου "είναι της τάξης των 8.000 ευρώ μηνιαίως" χωρίς ωστόσο σε αυτές να περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Πιθανότατα η ΔΕΗ θα πάρει επίσημη θέση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ωστόσο το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό, καθώς αποδεικνύεται πως, ανεξάρτητα της πρωτοφανούς οικιονομικής κρίσης και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ, οι ...υπάκουοι κηπουροί ποτέ δεν πάνε χαμένοι...

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms