Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μαξίμου: Απαραίτητη η "προσαρμογή" στις συντάξεις


 
Η προσαρμογή στα επικουρικά ταμεία πρέπει να γίνει για λόγους επιβίωσης τους,  αλλά και της υποχρέωσης που έχει η Ελλάδα στο πλαίσιο του ισχύοντος προγράμματος, τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, επισημαίνοντας πως τα ταμεία έχουν ελλείμματα τα οποία αν δεν γίνει κάτι δραστικό θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον.  

Όσον αφορά στο 13 και 14 μισθό, αλλά και τον κατώτατο, ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως οι διεθνείς οργανισμοί έχουν βάλει στο τραπέζι θέματα μείωσής τους, προκειμένου να συζητηθούν από τους κοινωνικούς εταίρους.  Μέσα σε αυτά τα θέματα είναι επίσης η αυτόματη ωρίμανση των μισθών και κάποιων άλλον θεμάτων κανονιστικών ρυθμίσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης, τους πολιτικούς συντάκτες όλης της χώρας, προκειμένου να τους γνωρίσει προσωπικά, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου, εκτιμάται ότι το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά όπως η προηγούμενη, κατά την οποία «αν εργαστούμε συστηματικά μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες εξόδου από την κρίση».

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως τρεις είναι οι στόχοι της κυβέρνησης για αυτή τη χρονιά:

Α) εκπλήρωση των δεσμεύσεων του προηγούμενου έτους.

Β) διαμόρφωση ενός νέου αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της δημοσιονομικής εξυγίανση και η ανόρθωση της οικονομίας.

Γ) ολοκλήρωση του PSI.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα προωθήσει πολιτικές που θα διαμορφώσουν συνθήκες ανάπτυξης, μέσω διαρθρωτικών αλλαγών. Επίσης η επιτάχυνση απορρόφησης πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία αποτελεί ακόμη ένα στόχο και μάλιστα αυτή την εβδομάδα όπως έγινε γνωστό θα συζητηθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος στο υπουργικό συμβούλιο.

Τέλος από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύνουν ότι για το θέμα των εκλογών δεν έχει αλλάξει η συμφωνία των τριών κομμάτων με τον κύριο Παπαδήμο.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms