Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη με τους αρχηγούς σχεδιάζει ο Παπαδήμος 
Ο κίνδυνος η Ελλάδα να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της εξαιτίας των διαφωνιών των κυβερνητικών εταίρων είναι ο πραγματικός εφιάλτης των επιτελών του πρωθυπουργού την τελευταία περίοδο. Ο Λουκάς Παπαδήμος, αφού δει σε τετ α τετ και τον Γιώργο Παπανδρέου το Σάββατο, σκέφτεται να καλέσει και τους τρεις αρχηγούς μαζί με τον υπουργό Οικονομικών σε σύσκεψη. Από την οποία θα βγει και η τελική απόφαση της κυβέρνησης για μισθούς, επικουρικές και λοιπές διαρθρωτικές αλλαγές. Ο πρωθυπουργός θέλει η απόφαση να είναι κοινή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις στις σχετικές ψηφοφορίες.

Ο ίδιος έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει ότι περιθώρια διαπραγματεύσεων με τους δανειστές δεν υπάρχουν. Για να δώσουν τα 89 δις της επόμενης δόσης θέλουν να έχουν επιβάλλει τους όρους τους. Και σε ό,τι αφορά στο PSI και σε ό,τι αφορά στη δημιουργία συνθηκών αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Ο Λουκάς Παπαδήμος χρησιμοποίησε την ιδιαίτερα χαρακτηριστική φράση «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».

Το ερώτημα είναι μέχρι που μπορεί να αντέξει το πολιτικό σύστημα, δεδομένου ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα αντιμέτωπο με την κοινωνία. Ήδη οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκονται σε αναταραχή. Με πολλά μέλη τους να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν παρέμβαση στους κατώτατους μισθούς και στα δώρα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Για να δείξει η κυβέρνηση ότι δεν ασχολείται μονάχα με το μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.
πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms