Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

“Σφίγγα”, ακόμη, ο Παπανδρέου για τις προθέσεις του…


 
Στη τελική ευθεία έχει μπει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ασκήσεις επί χάρτου πάνω σε αυτά που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Όλες οι πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τρίτης συνέκλιναν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα δεχτεί να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, αντίθετα θα προσπαθήσει να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Είτε χρησιμοποιώντας το «εργαλείο» της διαρχίας, είτε προσπαθώντας να κωλυσιεργήσει ώστε οι εκλογικές διαδικασίες να μετατεθούν μετά τον Ιούνιο, σε σχέση και με την εθνική εκλογική αναμέτρηση.


Στην περίπτωση που θα προωθήσει προς ψήφιση στο Εθνικό Συμβούλιο που επίκειται την διαρχία, τότε δεν αποκλείεται ταυτόχρονα να προταθεί πρόσωπο από την πλευρά του... υπεράνω υποψίας.

Παράλληλα σε αναμονή βρίσκονται τα αντιπολιτευτικά στρατόπεδα εντός ΠΑΣΟΚ. Η αντίδρασή τους θα είναι άμεση σε όποια πρόταση του κ. Παπανδρέου, είτε επιδοκιμάζοντας, είτε αποδοκιμάζοντας. Οι πλευρές που βρίσκονται «απέναντι» από τον πρόεδρο τονίζουν πως δεν θα δεχτούν τίποτα λιγότερα από το άμεσο ξεκίνημα των διαδικασιών. «Αν θέλουμε να σώσουμε το κόμμα θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είναι η άποψη κορυφαίων στελεχών.

Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εισηγούνται Εθνικό Συμβούλιο στο τέλος του Ιανουαρίου, Συνέδριο την άνοιξη και μετά εκλογές. Μέχρι τότε ο κ. Παπανδρέου ελπίζουν να έχει βρει την διέξοδο που αναζητά. Αυτό άλλωστε ήταν το θέμα της συνάντησης των στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου στην Ιπποκράτους. Ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ιπποκράτους και οι συνεργάτες συνεδρίασαν μόνοι προσπαθώντας να προβλέψουν τις αντιδράσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Πάντως μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εμφανίζονται διατεθειμένα να θέσουν ανοιχτά θέμα ηγεσίας και να πιέσουν τον κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms