Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ποια θα είναι η στάση της ΝΔ στις απαιτήσεις της τρόικα



Ποια θα είναι η στάση της ΝΔ στις απαιτήσεις της τρόικαΣημαντική η τοποθέτηση του Α. Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος

Τη στάση της ΝΔ απέναντι στις νέες απαιτήσεις της τρόικα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα ο Α. Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η ΝΔ έχει ήδη διαμηνύσει και στο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα επιτείνει την ύφεση χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΝΔ όταν ο κ. Κουτρουμάνης φέρει και πάλι το θέμα των επικουρικών. Επιτελείς της Συγγρού εμφανίζονται προς το παρόν επιθετικά αντίθετοι τονίζοντας ότι ο κ. Κουτρουμάνης «δεν είναι πλέον υπουργός κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ούτε ανεξάρτητος με εντολή να κάνει ότι νομίζει, είναι υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου που στηρίζεται από τρία κόμματα που συναποφασίζουν».

Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότατα την απάντηση να δώσει σήμερα ο Α. Σαμαράς ο οποίος θα πρέπει να δώσει και μια εικόνα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του συνολικά στις νέες απαιτήσεις της τρόικα η οποίες εκτός από τις διαρθρωτικές αλλαγές φτάνουν από την μείωση μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι την έξοδο από το δημόσιο 150.000 υπαλλήλων μέχρι 2015.

Το βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε εκλογές μετά το Πάσχα αναγγέλλοντας ταυτόχρονα «έξοδο» του κόμματος του στην περιφέρεια αρχής γενομένης με μια σειρά περιοδειών του ιδίου. Άλλωστε η Συγγρού ήδη μιλά για προεκλογική ετοιμότητα και σχεδιάζει ανάλογα την τακτική της.


πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms