Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Παπούλιας: «Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»



 
Τη φράση του Ορφέα από τα Αργοναυτικά, σύμφωνα με την οποία "πάσιν εφ ηρώεσσιν κακών δ' ανεφαίνετο πυθμήν", που σημαίνει ότι "όλοι κοιτάζαμε τα κακά, αλλά κανένας δεν έβλεπε το τέλος", χρησιμοποίησε ο Γιώργος Καρταζαφέρης για να περιγράψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

"Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν" ήταν η απάντηση του Κάρολου Παπούλια, στον οποίο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει στείλει επιστολή, με την οποία ζητάει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για να συζητηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας και να καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει σαν γροθιά προς τους δανειστές, προς τις κατεστημένες αντιλήψεις και τις συντεχνίες. «Με σηκωμένο το ένα δάχτυλο, δεν βλέπω να υπάρχει αυτή η γροθιά, και αυτό το δάχτυλο μπορεί να σπάσει και να προκύψουν προβλήματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει ο ίδιος, υπενθύμισε ότι έχει στείλει δύο επιστολές προς τους πολιτικούς αρχηγούς, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, να γίνουνε δύο συσκέψεις, μία για το τι στάση θα κρατήσει η Αθήνα και μία (ώστε) όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε με την Τρόικα».

Γιατί οι κατά μόνας συναντήσεις, το διαίρει και βασίλευε δεν βοηθούν. Και άλλο το συμφέρον της χώρας και άλλο το κομματικό συμφέρον του καθενός, σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τέλος, για τα φημολογία περί επαναφοράς στη δραχμή, είπε ότι οποιοσδήποτε μιλά για άτακτη επαναφορά σε αυτή, κάνει κακό στο έθνος.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms