Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Πουλήθηκε ο ακριβότερος τόνος στο ΤόκιοΠουλήθηκε ο ακριβότερος τόνος στο ΤόκιοΙδιοκτήτης εστιατορίου έδωσε 565.000 ευρώ!


Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε ένας κόκκινος τόνος στην πρώτη δημοπρασία του χρόνου που έγινε στην ψαραγορά του Τσουκίτζι στο Τόκιο, τη μεγαλύτερη του κόσμου.

Το ψάρι που ζύγιζε  269 κιλά και αλιεύθηκε στα ανοικτά της επαρχίας Αομόρι στη βόρεια Ιαπωνία, αγοράστηκε από τον ιδιοκτήτη μιας διάσημης αλυσίδας εστιατορίων σούσι του Τόκιο, την Σουσι Ζανμάι.

Πρόκειται για τον πιο ακριβό τόνο στην ιστορία της Ιαπωνίας μετά το ρεκόρ των 32,49 εκατομμυρίων γεν, που είχαν διατεθεί πέρσι για ένα τεράστιο ψάρι 342 κιλών.

Στην τιμή αυτή, το κομμάτι του φιλέτου σε σασίμι (ωμό ψάρι) ή σούσι (συνοδευμένο με ξυδάτο ρύζι) θα έπρεπε να διατίθεται για περίπου 5.000 γεν (50 ευρώ) το κομμάτι, όμως ο ιδιοκτήτης του Σούσι Ζανμάι θα το πωλεί στην κανονική τιμή των 418 γεν (4 ευρώ), σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ιαπωνία καταναλώνει το 80% των ερυθρών τόνων που αλιεύονται στον κόσμο, κυρίως με τη μορφή του σούσι. Όμως ο τόνος ανώτερης ποιότητας εκτιμάται ολοένα και περισσότερο στην Κίνα και η συμμετοχή Κινέζων στις δημοπρασίες ανεβάζει τις τιμές.


πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms