Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Να μπουν κόκκινες γραμμές για τη σωτηρία του λαού



 
«Κυβέρνηση και τρόικα έχουν κοινές κόκκινες γραμμές. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή καταστροφή και στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να συνεχίσουν με κοινούς εκβιασμούς αυτή την πολιτική».
Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας ΤΕΕ .
Ο τόπος, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα βάλει στο τραπέζι τις κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού. «Αν αυτό δεν είναι σε θέση να το πράξει ο κ. Παπαδήμος και η κυβέρνησή του, τότε η μόνη σωτηρία που υπάρχει και η μόνη συμβολή του είναι να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό και να οδηγηθούμε στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος έχει και την ευθύνη αλλά και το σθένος να θέσει τις κόκκινες γραμμές της σωτηρίας του».
Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ο κλάδος των μηχανικών είναι σε κίνδυνο διάλυσης.
«Χιλιάδες μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε, «βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυναμία επιβίωσης, έχουν πρόβλημα επιβίωσης και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό να βρουν δουλειά», και αφού αναφέρθηκε στις εξωφρενικές -όπως τις χαρακτήρισε- αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε όχι μόνο ένα μεγάλο κύμα φυγής από τη χώρα μηχανικών, νέων επιστημόνων, αλλά και ένα κύμα μαζικής αποχώρησης από το ασφαλιστικό Ταμείο, λόγω αδυναμίας κατάθεσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χ.Σπιρτζης αναφέρθηκε και αυτός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί σε σχέση με το ασφαλιστικό και τις αναιτιολόγητες, όπως είπε, αυξήσεις που θα έχουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί, αλλά και «τη ληστρική πολιτική» για τα ομόλογα και τα αποθεματικά του ταμείου τους.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms