Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

"Μας μεταφέρθηκε μέσω τρίτων η δυσαρέσκεια πολιτικού προσώπου..."



 
Υπηρεσιακούς -και μη- παράγοντες που παρενέβησαν στο έργο τους κατονομάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματα που κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εισαγγελείς στα  υπομνήματα δεν αναφέρουν κάποιο όνομα πολιτικού πλην όμως, κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια πολιτικού προσώπου που τους μεταφέρθηκε μέσω τρίτων. Η δυσαρέσκεια αφορά την πορεία των ερευνών τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο υπόμνημά τους φέρονται να αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε επίσπευση των ερευνών τους για τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Οι δύο εισαγγελείς κατέθεσαν στον κύριο Μακρή δύο ξεχωριστά υπομνήματα και σε αυτά  καταγράφουν τα γεγονότα χωρίς να τα αξιολογούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης έδωσαν ονόματα παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και του χώρου της Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται ωστόσο για «πρωτοκλασάτα» στελέχη.

Την ερχόμενη Δευτέρα, θα προσέλθουν και πάλι στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσουν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα ενδεχόμενα εμπόδια που αντιμετώπισαν στο έργο τους.

Πάντως, δικαστικές πηγές αφήναν ακόμα κα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο εισαγγελείς να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με πειθαρχική δίωξη διότι δεν κατήγγειλαν έγκαιρα παρεμβάσεις που υποστηρίζουν ότι έγιναν στο έργο τους.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms