Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

«Αξιωματικοί», «Πύργοι» και «Άλογα» στη σκακιέρα της διαδοχής


 
 
Η συμμαχία Βενιζέλου- Λοβέρδου άλλαξε ρυθμό στις εξελίξεις γύρω από τη διαδοχή  στο ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης και ο υπουργός Υγείας είχαν χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεχάρη τον τελευταίο για την επιλογή του να αποσυρθεί από την «κούρσα» και να υποστηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν τα κομματικά, όπου κανείς δε θέλει τη σύγκρουση, και τα οικονομικά, όπου το ΠΑΣΟΚ βάζει κόκκινες γραμμές.

Για την  ακρίβεια, ο πρόεδρος του κόμματος θα πει σήμερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μία λύση που δε θα δίνει δικαιώματα ψήφου στο δημόσιο στις γενικές συνελεύσεις των τραπεζών. «Γύρω από αυτό το θέμα θα διαμορφωθούν οι νέες διαχωριστικές γραμμές» σημειώνουν συνεργάτες του. Στην Ιπποκράτους επιμένουν επίσης για τα θέματα των κατώτατων μισθών και των δώρων.

Σε κάθε περίπτωση, ενόψει της ΚΟ, Ευάγγελος  Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος κατέβαλαν χθες κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν τους υποστηριχτές τους να μην πιέσουν για αλλαγή ηγεσίας  τώρα. Να περιμένουν τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που θα πυροδοτήσουν το ντηλ με την τρόικα και η απάντηση του συμβουλίου των αρχηγών. Αυτή τη «γραμμή» έλαβαν χθες και οι «βενιζελικοί» βουλευτές που συγκεντρώθηκαν σε διάφορες συσκέψεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και με τους υποστηριχτές του υπουργού Υγείας, ο οποίος εκείνη την ώρα έβλεπε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο της προσπάθειά του για «μία υποψηφιότητα». Ο υπουργός Ανάπτυξης, όμως, του είπε πως «συνεχίζει τον αγώνα του». Εμπνευστές του σχεδίου «μία υποψηφιότητα» φέρονται να είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Ρέππας. Μια «συνεργασία» που αιφνιδίασε πολλούς, ειδικά στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Ίσως για  αυτό οι προεδρικοί να επιμένουν να αναζητούν τον δικό τους υποψήφιο. Με τον Χρήστο Παπουτσή να σιωπά, στις σχετικές διεργασίες πρωταγωνιστούν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης. Τα πάντα, όμως, στο ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθούν από τον συνδυασμό των οικονομικών εξελίξεων με τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αν κλείσουν ή αν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι προφανές ότι θα προσαρμοστεί ανάλογα και η απόφαση του εθνικού συμβουλίου, η οποία τοποθετεί την εκλογή του νέου αρχηγού στις 20 Μαρτίου.


πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms