Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Preview Champions League 2012: Λυών - ΑΠΟΕΛ


Preview Champions League 2012: Λυών - ΑΠΟΕΛ
Προϊστορία: Δεν έχουν συναντηθεί ξανά στα ευρωπαϊκά κύπελλα


ΛΥΟΝ: Μετά το «ντροπιαστικό» 1-2 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ζερλάν απέναντι στην Καέν, η Λυόν θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα είχε και ο προπονητής Garde, ο οποίος χρησιμοποίησε αρκετούς ανέτοιμους ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Βρίσκεται 4η στη Ligue-1 και αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη μέχρι το τέλος με τις Λιλ, Ρεν και Μαρσέιγ για μια θέση που οδηγεί στο Champions League.
Η πρόκριση στον προηγούμενο γύρο ήρθε με το «πολυσυζητημένο» 7-1 κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ισοφαρίζοντας τον Άγιαξ στη βαθμολογία, αλλά έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων. Βρίσκεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά στη φάση των «16» και όλοι στη Λυόν είναι αποφασισμένοι, παρά την πρόσφατη ήττα, να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο, όπως δήλωσε κι ο πρόεδρος της ομάδας Jean-Michel Aulas. Έχει μόλις μία ήττα στους 42 εντός έδρας αγώνες που έδωσε για το Champions League. Ακολουθεί την Κυριακή ντέρμπι εκτός έδρας με τη Μπορντό. Στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ θα χρησιμοποιηθεί ο 18χρονος αμυντικός Ουμτιτί (4 συμμ.), στη θέση του τραυματία Ντέγιαν Λοβρέν (13 συμμ.).


Εντός (Champions League): 2-1-1
Γκολ: 5-3
Φόρμα στα  τελευταία 5: 1-3-1



ΑΠΟΕΛ: Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League, αφού προκρίθηκε από την προηγούμενη φάση ως η πρώτη του 7ου ομίλου, παίζοντας απέναντι σε «μεγαθήρια» (Σαχτάρ Ντονέτσκ, Ζενίτ και Πόρτο). Η ευρωπαϊκή της πορεία ξεκίνησε πολύ νωρίς φέτος (1ο προκριματικό γύρο στις 13 Ιουλίου), έχοντας αποκλείσει διαδοχικά στους προκριματικούς γύρους τις: Skënderbeu Korçë (Αλβανία), Slovan Bratislava (Σλοβακία) και Wisła Kraków (Πολωνία). Στο πρωτάθλημα της Κύπρου μετράει αήττητο πέντε αγωνιστικών, και βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕ Λεμεσού. Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος επικράτησε εντός έδρας του Εθνικού Άχνας με 2-1. Σε σχέση με τις πρώτες ομάδες των υπόλοιπων επτά ομίλων είχε τη χειρότερη επίθεση (6 γκολ), αλλά παρέμεινε αήττητη εκτός έδρας, φέρνοντας ισοπαλίες στις έδρες και των τριών αντιπάλων της. Θα λείψει το αμυντικό δίδυμο της ομάδας, Μαρσέλο Ολιβέιρα (15 συμμ./1 γκ.) και Πάουλο Ζόρζε (13 συμμ.), ενώ τιμωρημένος είναι ο επίσης αμυντικός Μποαβεντούρα (9 συμμ./1 γκ.), βασικότατοι και οι τρεις. Λογικά, όπως συνέβη και στα τελευταία ματς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρησιμοποιήσει ξανά στην άμυνα τον πορτογάλο ανασταλτικό μέσο Νούνο Μοράις (19 συμμ.), πρώην Τσέλσι. Μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αποτέλεσε ο πρώην παίχτης του Άρη, Σέρχιο Κόκε.


 Δείτε περισσότερα προγνωστικά για το πάμε στοίχημα στο www.betcatalog.gr



Εκτός (Champions League): 2-3-1
Γκολ: 6-3
Φόρμα στα  τελευταία 5: 3-1-1


Πρόταση: Πολύ δύσκολα να χάσει ξανά η Λυόν εντός έδρας, ειδικά με τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει στην άμυνα ο ΑΠΟΕΛ. Άσος από το ημίχρονο για τους Γάλλους στο 2.05 (Bwin).
William Hill Sports

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms