Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ: 'Στόχος το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020"



 
Eπιθυμητή χαρακτήρισε τη μόνιμη εποπτεία της Ελλάδας η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας σήμερα από το βήμα της Μπούντεσταγκ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε πως όπως προκύπτει από την έκθεση της τρόικας, η χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου και ότι το «κούρεμα» του χρέους της δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα της χώρας.

Εξέφρασε μάλιστα τη στήριξή της στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι «πρέπει να του δώσουμε προοπτική» και ότι «αξίζει το σεβασμό μας».

Η κ. Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι στόχος της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είναι να βρεθεί μια λύση ώστε το χρέος της Ελλάδας να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

«Θα εργαστώ για την επίτευξη βιώσιμων αποφάσεων απόψε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε μάλιστα πως «αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη» τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να αλλάξει τη Συνθήκη καθώς, όπως είπε, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου δεν είναι πλέον εφαρμόσιμες.

«Στόχος είναι η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της γρήγορα. Η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερεί χωρίς μια Ευρώπη που ευημερεί. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κρίση δεν θα μολύνει άλλες χώρες», ανέφερε.

Όσον αφορά στον EFSF, ανέφερε ότι το γερμανικό μερίδιο θα παραμείνει στα 211 δισ. ευρώ, ενώ η χρήση των κεφαλαίων του EFSF από τις τράπεζες είναι η ύστατη επιλογή.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms