Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

«Άργησε η εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου»



«Άργησε η εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου»Ο Ν.Χριστοδουλάκης επιρρίπτει ευθύνες στους ευρωπαίους ηγέτες

Βαρύτατες ευθύνες στους Ευρωπαίους ηγέτες επέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, εξαιτίας των εγκληματικών καθυστερήσεων στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
 


Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο Ν. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στο haircut του 21%, έδωσε τη δυνατότητα στους κερδοσκόπους να δράσουν με την ησυχία τους αγοράζοντας πολύ φθηνά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, στις αγορές της Αμερικής και της Αγγλίας, με αποτέλσμα να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο αυτή τη στιγμή την ελληνική και εν συνεχεία ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτό αποτελεί θανάσιμο λάθος των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι τώρα, στην προσπάθεια να το διορθώσουν, προκρίνουν το μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους ως αναγκαστική λύση».

«Το πρόβλημα όμως», συνέχισε ο Ν.Χριστοδουλάκης, «έγκεται στο ότι ένα haircut της τάξεως του 50%, που έχει ακουστεί, πιθανότατα δεν θα γίνει δεκτό εθελοντικά από τις τράπεζες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός ο εξαναγκασμός τους να το υποστούν. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στην περίπτωση της Αργεντινής, η οποία τώρα πληρώνει τεράστιες αποζημιώσεις στους ομολογιούχους της περιόδου 2000».

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms