Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Πιο γρήγορα απολύσεις, πιο γρήγορα δικαστικές αποφάσεις!


 
Συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της Τρόικας με επίκεντρο τα θέματα της εφεδρείας, της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης και του ανοίγματος του επαγγέλματος των δικηγόρων.




Για το θέμα της εφεδρείας στις διαπραγματεύσεις θα συμμετέχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, όπως έγινε και τις προηγούμενες δύο ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα επιμένει στην άμεση περικοπή των δημοσίων δαπανών, όπερ σημαίνει απολύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τις διαπραγματεύσεις οι Έλληνες υπουργοί πίεζαν προς την κατεύθυνση της «ήπιας» εφεδρείας, στην οποία περιλαμβάνεται αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση. Μάλιστα για να πείσουν τους Τροϊκανούς οι υπουργοί τους παρουσίασαν σχετικούς πίνακες με το προσωπικό του δημόσιου τομέα που βρίσκεται κοντά στην σύνταξη ή έχει αποκτήσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και παραμένει στην εργασία του.

Ερωτήματα προκαλεί στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο μαζικών προσφυγών στη δικαιοσύνη κατά της εφεδρείας, από όσους πληγούν. Οι εκπρόσωποι της Τρόικας εξακολουθούν να επιμένουν καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να βρουν μια λύση σε αυτό το θέμα. Έχουν πέσει πολλές προτάσεις στο τραπέζι, ωστόσο η διαπραγμάτευση δεν έχει καταλήξει ακόμα στο τελικό σχέδιο. Ό,τι αποφασιστεί θα ανακοινωθεί από τους δύο υπουργούς Βενιζέλο και Ρέππα στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής, το οποίο θα συνεδριάσει στις έξι η ώρα το απόγευμα στη Βουλή.

Σήμερα, συνάντηση με την Τρόικα θα έχει επίσης ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος μαζί με τον κ. Βενιζέλο θα συζητήσουν θέματα του υπουργείου του. Μετά την επίσκεψη στα δικαστήρια της τριανδρίας των δανειστών και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίσκεψή τους εκεί, θα συζητήσουν το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων, όπως επίσης και την αιτίες που λαμβάνονται τόσο αργά οι δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα.

Τέλος στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο οποίος προγραμματίζεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms