Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

«Κληρώνει» απόψε για την εφεδρεία


«Κληρώνει» απόψε για την εφεδρείαΗ απόφαση στο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο

Η τελευταία χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στην τρόικα και τον Ε. Βενιζέλο κατέληξε σε κατ΄ αρχήν συμφωνία για τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2012, σε ότι αφορά όμως το μεγάλο «αγκάθι» δηλαδή την εφαρμογή της εφεδρείας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις απ΄ ευθείας απολύσεις που ζητά η τρόικα αν η εφεδρεία δε φέρει το προσδοκώμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο αποψινό υπουργικό συμβούλιο.

Χθες, στη συνάντηση Ρέππα – τρόικας, τα ανώτατα στελέχη της τρόικας εμφανίζονται ακόμα δύσπιστα για το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για εισαγωγή στο θεσμό της εφεδρείας περισσοτέρων από 40.000 υπαλλήλων κοντά στο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, (από 60 ετών και άνω) καθώς και όσων θα απομακρυνθούν λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων στο δημόσιο.

Στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι αύριο θα σφραγιστεί οριστική συμφωνία για το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 και την εφαρμογή της εφεδρείας με βάση το σχέδιο που η κυβέρνηση πρότεινε, έτσι ώστε η τρόικα να καταλήξει θετικά στην έκθεσή της, και να εκταμιευθεί η 6η δόση μετά το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, με μία συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον Σεΐχη του Κατάρ στο Μαξίμου χθες το απόγευμα, ουσιαστικά επανενεργοποιήθηκε η συμφωνία για επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα. Χθες αναφέρθηκε από τον πρωθυπουργό η επένδυση στη Β. Ελλάδα με αντικείμενο την εκμετάλλευση μεταλλευμάτων, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση και για την αξιοποίηση του Ελληνικού με βάση παλαιότερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κατάρ και την ελληνική κυβέρνηση, την οποίο εκπροσωπούσε τότε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χάρης Παμπούκης.

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms