Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τέλος χρόνου για τον Παπανδρέου


Τέλος χρόνου για τον ΠαπανδρέουΈρχεται χιονοστιβάδα πολιτικών εξελίξεων

Από την έκβαση του εσωτερικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στον Γ.Παπανδρέου και όσους τον αμφισβητούν, άμεσα ή έμμεσα, κρίνεται πλέον η τύχη της κυβέρνησης.



Στόχος του πρωθυπουργού είναι οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί για την Ελλάδα, να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας ως θετική εξέλιξη, ακόμη και αν είναι αρνητική, και να προσπαθήσει να τη διαχειριστεί πολιτικά.
Το σενάριο που προωθείται ως πιο ευνοϊκό είναι ένα «κούρεμα» του χρέους σε ποσοστό 40%. Αυτό δεν θα αποτελέσει οριστική λύση για την Ελλάδα, αλλά δεν θα «σκοτώσει» το τραπεζικό σύστημα και δεν θα αναγκάσει την κυβέρνηση να μειώσει κι άλλο μισθούς και συντάξεις.

«Νέα μέτρα ίσον εκλογές», παραδέχονται πλέον ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι, ωστόσο δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη της προειδοποίηση υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι χωρίς την άμεση λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών δεν θα μπορέσει να συνεχίσει.

Όπως γράφει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», το συμπέρασμα των παρασκηνιακών διεργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ακόμη και αν είναι αρνητική, είναι ότι αρκετοί υπουργοί και βουλευτές είναι έτοιμοι να περάσουν στη φάση της ευθείας αμφισβήτησης του πρωθυπουργού.

Και όπως προκύπτει από πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, εφόσον ο Γ.Παπανδρέου, μετά την απόφαση για την Ελλάδα δεν προβεί σε κάποια ουσιαστική κίνηση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, τότε αναμένεται κύμα παραιτήσεων από βουλευτές, αλλά και από κάποιους υπουργούς, ώστε να προκληθούν εξελίξεις.

πηγή  newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms