Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Προς παράταση και ... «κούρεμα» δόσεων στην Εφορία




 
Περισσότερο χρόνο και μικρότερες δόσεις μελετά τώρα να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που τρέχουν να μαζέψουν... τα ασυμμάζευτα -τα δικά τους και του κράτους.

Σήμερα λήγει κανονικά η προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή –χωρίς πρόστιμο και προσαυξήσεις- αρχικών ή συμπληρωματικών φορολογικών  δηλώσεων εισοδήματος, ΦΠΑ τις οποίες παρέλειψαν στο παρελθόν να υποβάλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει και νέα παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011, με το αιτιολογικό ότι οι πολλές ημέρες απεργιών της ΠΟΕ-ΔΟΥ συνέπεσαν με το ... τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι λογιστές να αδυνατούν να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων.


Σύμφωνα με τις ίδιες  πηγές όμως το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει και τροπολογία η οποία πρόκειται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα στην Βουλή και η οποία θα προβλέπει «κούρεμα» στα ελάχιστα ποσά των δόσεων που προβλέπονταν ως τώρα από την ρύθμιση δόσεων που προβλέπει η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.  Θα προβλέπεται έκπτωση 30%-60% στα ελάχιστα ποσά των δόσεων και έτσι πχ η μηνιαία δόση των 500 ευρώ πρόκειται να μειωθεί στα 200 ευρώ.

Η μείωση κρίθηκε  αναγκαία εξαιτίας της αδυναμίας  χιλιάδων πολιτών να πληρώσουν μέσα στην κρίση μαζεμένα όλα τα χαράτσια, αναδρομικά και νέα. Έτσι θα μπορέσουν περισσότεροι να λάβουν και φορολογική ενημερότητα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν στην αγορά.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms