Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Απελπιστική η κατάσταση στην Τουρκία


 
Χιλιάδες οικογένειες στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας έχουν μείνει άστεγες έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό των  7,2 Ρίχτερ, την ώρα που οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια λιγοστεύουν.

Μέχρι στιγμής, ο επίσημος αριθμός των νεκρών αγγίζει πλέον τους 481, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 1.650.

Σε μερικά σημεία της πόλης, οι έρευνες για επιζώντες συνεχίζονται ακόμα, ωστόσο, οι περισσότερες ομάδες διασωστών έχουν εγκαταλείψει τις ελπίδες τους. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, ανέσυραν από τα ερείπια νεκρή μια μητέρα και το μωρό της.

Στην πόλη Έκρις, η κατάσταση είναι απελπιστική με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν στη σειρά για μια σκηνή, ενώ προβλήματα προκάλεσε και η ξαφνική μπόρα που ξέσπασε το νύχτα.

«Όλοι είναι άρρωστοι και βρεγμένοι. Περιμένουμε στην ουρά για σκηνές εδώ και τέσσερις ημέρες και ακόμα τίποτα. Κάθε φορά που πλησιάζει η σειρά μας λένε ότι οι σκηνές έχουν τελειώσει», είπε στο Reuters η 38χρονη Fetih Zengin η οποία έχει μένει άστεγη έπειτα από τον σεισμό.

Οι σεισμόπαθείς κατηγορούν την Τουρκική κυβέρνηση για ολιγωρία και για διακρίσεις, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πληγέντων είναι Κούρδοι.

πηγή  protothema.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms